Cerneala LAMY – Partea 2

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Aceasta este partea a doua dintr-o serie de articole in care prezint gama standard de cerneala a producatorului german LAMY.

In acest articol va voi prezenta ultimele 3 nuante – turcoaz, rosu si verde.

Pentru informatii legate de primele 3 nuante (albastru, albastru inchis si negru) dar si pentru informatii legate de caracteristicile unice al sticlei de cerneala LAMY – accesati primul articol aici. Daca preferati varianta video – puteti viziona video-ul de mai jos.

Play Video

CERNEALA LAMY - Turquoise ("Turcoaz")

A 4-a culoare din seria standard de cerneluri este LAMY turcoaz. Fluxul este unul bun spre umed. Penita folosita in mostra de scris a fost o penita LAMY – M (Medie). Stiloul folosit este LAMY Lx.

Mostra scris - penita M (medie)

Pentru a scoate mai bine in evidenta nuanta culorii am folosit pentru mostra de scris de mai jos celebra hartie Tomoe River; o hartie excelenta pentru scrisul cu stiloul cu caracteristici care o fac sa scoata in evidenta foarte bine culorile cernelurilor folosite. Ca si observatie luati in consideratie faptul ca atat aparatul de fotografiat cat si monitoarele calculatoarelor afiseaza in mod diferit nuanta fata de ceea ce percepe ochiul uman.

Pe mine personal aceasta nuanta nu ma incanta; prefer nuantele mai inchise sau mai aprinse de albastru. Dar voua v-ar putea placea!

CERNEALA LAMY - RED ("ROSU")

A 5-a nuanta testata este LAMY “Red” – rosu. Am folosit acelasi stilou LAMY Lx cu penita M (medie).

Mostra scris - penita M (medie)

Am folosit pentru mostra de mai jos acelasi suport de hartie – Tomoe River. In mod ciudat imi place aceasta nuanta de rosu; este mult mai intensa decat rosul din seria Pelikan 4001.

Din nou multiple imagini cu mostra de scris; la fel ca si in cazul celorlalte culori, nuanta se accentueaza in functie de penita folosita.

CERNEALA LAMY - GREEN ("VERDE")

A 6-a nuanta si ultima din aceasta mini serie de articole este LAMY “Green” – verde. Acelasi stilou este folosit cu penita M.

Mostra scris - penita M (medie)

Am folosit si in acest caz hartia Tomoe River; imi place nuanta acestui verde; fluxul de cerneala este unul umed dar potrivit atat pentru scris normal cat si pentru alte “activitati” – de exemplu desene, as spune eu.

Mai multe imagini cu mostra de scris si cu penitele testate puteti vedea mai jos.

Impresia Finala

Concluzia din articolul anterior ramane valabila din punctul meu de vedere!

Cernelurile LAMY au un raport pret / performanta foarte bun in opinia mea; cele 6 nuante din gama standard pot satisface toate cerintele utilizatorilor stilourilor cu cerneala. Calitatea producatorului german este cunoscuta deja la noi in Romania iar cernelurile LAMY sunt o buna “adaugire” la colectia oricarui pasionat!

Recomandat de PenMania!

De unde PUTETI CUMPARA ?

Cerneala T52 - turquoise

Cerneala T52 - RED

Cerneala T52 - GREEN

Resurse si informatii

Recenzii Video

Distribuie acest articol !