CLAIREFONTAINE – CAIET A5 SPIRALA

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Numele Clairefontaine este asociat cu hartia de calitate, una dintre cele mai apreciate hartii pentru scrisul cu stiloul. Tot Clairefontaine produce hartia pentru seria de notebook-uri si notes-uri RHODIA celebra in randul celor care scriu cu stiloul cu cerneala. Clairefontaine produce o gama larga de produse pe baza de hartie – de la caiete scoalare, la notes-uri utilitare, la hartie pentru plicuri sau pentru impachetare.

Caietul A5 cu spirala este o alternativa convenabila la pret fata de notebook-urile obisnuite – de exemplu Leuchtturm 1917 atunci cand nu avem nevoie de o cantitate mare de hartie. Personal folosesc caietele Clairefontaine atunci cand stiu ca am un proiect mediu pentru care cele 80 de file sunt suficiente pentru notite, schite si liste de facut.

Cu acest carnet de la Clairefontaine avem cateva elemente interesante si utile; in primul rand avem hartia superioara de 90g – asa numita “papier veloute” ceea ce inseamna ca nu vom avea probleme de intinare sau de patrundere a cernelii de pe o pagina pe alta.

Caietul este dotat cu o spirala metalica solida si este conceput inca de la inceput pentru a fi integrat cu usurinta intr-un sistem de indosariere. Prezenta spiralei asigura si o pozitionare excelenta pe orice suprafata iar caietul poate fi indoit cu usurinta fara a pune in pericol integritatea hartiei.

Fiecare pagina este gaurita pe 2 marimi standard pentru ca paginile sa poate fi introduse in bibliorafturi de dimensiuni diferite; fiecare pagina are de asemenea o latura perforata minimal care permite ruperea ei fara probleme, inclusiv cu o fanta speciala in hartie care sa usureze aceasta operatiune.

Copertile caietului sunt confectionate din carton plastifiat la exterior, care la randul sau poate fi folosit ca si separator in sistemul de arhivare personal; asa cum puteti vedea din imaginile de mai jos exista deja trasate atat linia de taiere cat si marcaje pentru gaurile biblioraftului direct in cartonul copertei.

Producator

Caietul Clairefontaine A5 cu spirala este produs in Franta. Asa cum am mentionat in introducere producatorul francez are o istorie bogata in productia de hartie si de articole din hartie, fiind infiintata in anul 1858.

Istoricul companiei il puteti citi aici.

Calitate Clairefontaine – aici.

Caracteristici

 • A5
 • Matematica
 • Dictando
 • “papier veloute” 90g/m2
 • Legat cu spirala metalica

 

Variante de culoare

Eu am primit in comanda facuta 4 culori principale:

 • Galben
 • Rosu
 • Verde
 • Albastru

Exemple de scris

Hartia este excelenta ! Asa cum puteti vedea din imaginile de mai jos, ea face fata cu brio la toate tipurile de cerneala !

Observatie : spre desoebire de alte tipuri de hartie, cu o structura diferita, timpul de uscare al cernelii este mai mare in cazul Clairefontaine datorita proprietatilor sale.

Hartia face fata si la o cantitate mare de cerneala pusa pe ea, asa cum se vede in imaginile de mai jos cu testele de culoare menite sa arate rezistenta ei. Singura cerneala care a patruns dincolo de pagina minimal este Noodler’s Ink Baystate Blue – o cerneala celebra pentru apetitul ei pentru hartie si pentru capacitatea de a o intina. Deci un exemplu extrem din acest punct vedere pentru a demonstra calitatile hartiei de 90g de la Clairefontaine.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

 • Hartia excelenta
 • Sistemul de legare cu spirala
 • Caracteristicile utile pentru arhivare rapida
 • Pretul versus performanta

 

CONTRA

NIMIC

Impresia Finala

Va recomand cu caldura acest caiet. Este o foarte buna alternativa la Leuchtturm 1917 daca nu doriti un notebook sau daca preferati un sistem de legare cu spirala.

Din punct de vedere financiar daca luam in considerare cele 80 de file rezulta 160 de pagini; practic cu 2 astfel de caiete obtinem 320 de pagini mult mai mult decat un notebook Leuchtturm 1917 sau Rhodia, la un pret mult mai mic si o calitate a hartiei superioara.

Depinde de fiecare la ce se gandeste sa foloseasca un astfel de caiet dar pe mine personal m-a convins versalitatea si utilitatea sa !

Recomandat cu caldura de Pen Mania!

De unde puteti cumpara ?

Penmania.shop

https://penmania.shop/produs/pachet-clairefontaine/

Pret: 40 RON pentru un pachet de 5 caiete Clairefointaine

V-a placut articolul ?

Inscrieti-va la newsletter-ul PENMANIA pentru a afla ultimele noutati si pentru a beneficia de promotii legate de stilourile PENMANIA.SHOP!

Galerie imagini

Resurse si informatii

Distribuie acest articol !