CLICK – Aristocrat

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Salutare tuturor! Astazi vreau sa va prezint un nou stilou care va face parte din oferta PENMANIA.SHOP!

Este vorba de stiloul CLICK Aristocrat.

Asa cum puteti observa din imaginile de mai jos este un stilou cu un design simplu dar elegant; designul emuleaza cateva dintre caracteristicile stilourilor “vintage” din linia produsa de Parker.

Stiloul este confectionat dintr-o rasina de plastic cu aspect lucios si este disponibil in 3 culori : albastru, negru si portocaliu. Stiloul vine cu doua optiuni pentru penita: penita Fina si penita Flexibila.

Accesoriile metalice sunt fie aurite, fie argintii in functie de penita stiloului. Sectiunea de prindere este de culoare neagra la toate culorile, la fel si “podoaba” capacului. Sectiunea de prindere are un diametru de ~ 11 mm deci este mai generoasa dar nu incomodeaza scrisul; greutatea mica a stiloului (10g) si forma de con a sectiunii contribuie la o experienta placuta a scrisului, acesta putand fi folosit fara probleme in sesiunile lungi de scris. Clema de prindere este metalica si este functionala. Capacul se insurubeaza pe sectiunea de prindere cu o rasucire si jumatate iar filetul de insurubare este bine prelucrat.

Penita stiloului este o penita numarul 6; alimentatorul este din plastic. Atat penita cat si alimentatorul se pot scoate prin smulgere din sectiunea de prindere, in cazul in care este nevoie de inlocuire sau de curatare mai aprofundata.

Asa cum explicam mai sus sunt doua tipuri de penita disponibile: penita Flexibila cu aspect argintiu si penita Fina cu aspect auriu. Penita Fina are ~ 0.7 mm in timp ce cea Flexibila porneste de la o linie de ~ 0.7 si ajunge prin apasare moderata pana la 1.1 mm.

Stiloul vine la pachet cu convertor simplu, standard international cu mecanism de tipul “seringa”; stiloul poate fi alimentat si cu cartuse cu cerneala – atat format scurt cat si format lung – tot standard international. In fine al treilea mod de alimentare cu cerneala este modul “pipeta” in care corpul stiloului este umplut cu cerneala iar filetul sectiunii este uns cu vasilina siliconica pentru izolare.

Producator

CLICK este marca Unique Pen Industries o companie din India specializata in producerea instrumentelor de scris.

Stiloul CLICK Aristocrat este produs in intregime in India.

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

Variante de culoare

Sunt disponibile 3 variante de culoare : negru, albastru si portocaliu; toate variantele au sectiunea si podoaba capacului de culoare neagra.

Cerneala folosita

In testarea mea am folosit cerneala KWZ Azure #5. Stiloul poate fi folosit cu orice fel de cerneala compatibila cu stilourile.

Exemple de scris

Am folosit cele doua tipuri de penita – Fina si Flexibila pe doua tipuri de hartie. Hartia de 120g a blocnotes-ului PENMANIA si o hartie de 90g de la Clairefontaine.

Asa cum puteti observa si din video-ul de mai jos ambele penite scriu fara probleme; nu sunt probleme de pornire sau de zgariere a haritie. Fluxul este unul umed in cazul penitei fine spre foarte umed in cazul penitei flexibile atunci cand o folosim la maximum.

O observatie in ceea ce priveste penita flexibila; fiind confectionata din otel necesita un anumit nivel de apasare fortata pe ea dar nu exagerat din punctul meu de vedere; va recomand sa testati gradual penita prin apasari medii si facand linii scurte pe hartie ca in exemplul de mai jos.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca penita flexibila necesita cantitati mari de cerneala atunci cand o “flexati” pe hartie; deci trebuie sa aveti grija sa nu va grabiti si sa ajutati fluxul de cerneala impingand convertorul daca este necesar. Acest stilou produce un grad moderat de flexare dar nu este la nivelul stilourile “vintage” cu penita din aliaj de aur sau variantele moderne mult mai scumpe.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Design
  • Rasina de plastic
  • Culorile
  • Greutatea mica
  • Ergonomia scrisului
  • Penitele
  • Raport pret / performanta

CONTRA

NIMIC

Impresia Finala

Stiloul CLICK Aristocrat isi face treaba cu brio; raportul pret / performanta este unul foarte bun si ofera o gama intreaga de optiuni in ceea ce priveste alimentarea cu cerneala.

Rasina de plastic din care este confectionat este bine facuta, iar culorile sunt placute. Va recomand acest stilou daca doriti sa incepeti sa scrieti cu stiloul sau daca doriti sa experimentati cu o penita flexibila din otel – totul la un pret rezonabil.

Recomandat de Pen Mania!

De unde puteti cumpara ?

Penshop-up propriu – PENMANIA.SHOP

Pret = 80 RON

https://penmania.shop/shop/click-aristocrat/

V-a placut articolul ?

Inscrieti-va la newsletter pentru a primi vesti legate de articolele PENMANIA.NET si produsele PENMANIA.SHOP !

Politica de confidentialitate – aici | Politica de cookie – aici

Galerie imagini

Distribuie acest articol !