CROSS – ATX

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Salutare tuturor! Astazi am placerea sa va prezint un nou stilou! Un stilou deosebit care m-a surprins in mod placut!  Este vorba despre stiloul CROSS ATX, primul meu stilou CROSS !

A.T. CROSS este un producator american de instrumente de scris; cunoscut pentru faptul ca produce instrumente de scris folosite inclusiv de catre o serie de presedinti americani!

Primul lucru care mi-a placut imediat la stiloul CROSS ATX a fost sectiunea lunga de prindere si forma ei ergonomica. 3 cm ne stau la dispozitie sa tinem stiloul in mana; acest lucru combinat cu designul si forma corpului duc la un echilibru foarte bun care permit acestui stilou sa fie folosit fara probleme in sesiunile lungi de scris.

Designul este modern dar simplu si elegant; textura corpului din alama vopsit cu lac mat in forma de diamant ofera o senzatie tactila deosebita; capacul se impinge pe sectiunea de prindere care are o margine integrata special conceputa pentru capacul intern din plastic. La inceput va trebui sa depuneti un efort mai mare pentru a scoate capacul dar dupa cateva zile de folosinta va fi mult mai usor. Un alt plus al acestui stilou – o data ce capacul a fost montat pe sectiune nu se mai roteste nici chiar cu forta.

Clema de prindere este lunga si integrata in capacul stiloului; numele producatorului este inscriptionat pe ea si este confectionata din otel vopsit cu lac. Clema este solida dar necesita un efort mai mare de folosire. Materialele folosite sunt de calitate asa cum puteti observa din imaginiel de mai jos; corpul stilolui are o structura de plastic dur la interior inclusiv filetul pe care se insurubeaza sectiunea din metal.

Penita stiloului este vopsita cu lac negru iar varful ei este unul mediu dar are o cantitate mult mai generoasa de material fata de ce am vazut la alte penite medii ale altor producatori; aceasta nu inseamna ca linia lasata de penita este mai groasa – CROSS respecta standardul european pentru penitele sale dar felul in care este prelucrat varful da un caracter aparte penitei; nu vom avea probleme de genul  “fund de bebelus” asa cum pot aparea la penitele produsele de Bock!

Penita are inscriptionat logo-ul grafic si denumirea producatorului, marimea penitei, anul infiintarii CROSS: 1846 si originea stiloului “USA”.

Sectiunea lunga de prindere este excelenta pentru scris; stiloul se incadreaza bine in mana; penita are un alimentator din plastic negru conceput special pentru CROSS.

Ca si design CROSS ATX este similar cu Pilot Capless si Pilot Metropolitan.

Un lucru pe care eu personal il apreciez; convertorul a venit intr-un pachet separat de calitate; un lucru rar la producatorii de stilouri; convertoarele sunt de obicei simple fara ambalaj. Conform inscriptionarii de pe ambalaj convertorul CROSS este produs in Germania. In imaginile de mai jos puteti vedea forma specifica a capatului convertorului care intra in sectiunea de prindere a stiloului.

Stiloul vine intr-o cutie de carton, personalizata cu logo-ul si culorile producatorului CROSS. Cutia contine de asemenea 2 cartuse de culoare neagra, format proprietar CROSS si instructiuni de folosire dar si informatii despre garantia pe viata impotriva defectelor mecanice pe care CROSS o ofera stiloului CROSS ATX. Un lucru deosebit este faptul ca ofera inclusiv adresele si locatiile CROSS unde orice utilizator de instrument de scris CROSS poate trimite pentru reparatie instrumentul de scris.

Producator

A.T. CROSS este un producator american de instrumente de scris; infiintat in 1846 CROSS are o traditie indelungata in productia de instrumente de scris de calitate.

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

Variante de culoare

Exista mai multe variante de culoare si finisaje pentru modelul CROSS ATX:

Basalt Black CT (Chrome trims)

Brushed Black BT (Black trims)

Brushed CHROME BT (Black trims)

PURE CHROME CT (chrome trims)

BRUSHED ROSE GOLD BT (Black trims)

TRANSLUCENT BLUE LACQUER CT (chrome trims)

CERNEALA FOLOSITA

Pentru mostra de scris am folosit cerneala KWZ – Baltic Memories. Una dintre nuantele mele favorite de la KWZ 🙂

MOSTRA DE SCRIS

Stiloul CROSS ATX vine cu o penita cu un varf Mediu.

Penita scrie excelent fara probleme, fara linie intrerupta etc. Senzatia scrisului cu aceasta penita este ca poti scrie pe orice tip de hartie; este o penita fixa, solida dar care nu necesita efort suplimentar sa se deplaseze pe hartie.

Pentru mostra de scris am folosit 3 tipuri de hartie: 120gsm – Blocnotesul PENMANIA, 90gsm – Clairefontaine si 52gsm Tomoe River “ivory”.

Hartia Color Copy – Mondi de 120gsm folosita in blocnotes-ul PENMANIA.

Hartia Clairefontaine de 90 gsm.

Hartia Tomoe River de 52 gsm de culoare “ivory”.

Ergonomia stiloului CROSS ATX este una excelenta datoria formei si lungimii sectiunii; echilibrul stiloului este unul excelent chiar si atunci cand capacul este montat pe corpul stiloului.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Textura “diamant” de pe corpul stiloului
  • Designul modern
  • Aspectul “stealth” al variantei Black
  • Calitatea materialelor
  • Penita

CONTRA

  • NIMIC.

Convertorul este disponibil separat; vedeti mai jos detalii in sectiunea “De unde puteti cumpara?”

Impresia Finala

Sunt impresionat de calitatea stiloului CROSS ATX!  Surpriza placuta creata de acest stilou ma face sa vreau sa continui sa “explorez” si alte modele de la CROSS. Deci voi reveni 🙂

CROSS ATX este un stilou solid, construit din materiale de calitate; personal prefer varianta aceasta cu textura speciala aplicata corpului; senzatia tactila este deosebita si contribuie la perceptia de constructie solida.

Asadar concluzia mea este ca CROSS ATX merita investitia financiara daca va doriti un stilou din metal, cu un design deosebit, cu o dimensiune “slim” pe care sa il folositi zilnic si pe care sa va puteti baza oricand!

Recomandat de Pen Mania!

De unde puteti cumpara?

Shop-ul online PENMANIA.SHOP: https://penmania.shop/

Galerie imagini

Resurse si informatii

Site-ul producatorului

https://www.cross.com/cr_en_us/

Recenzii Video

Distribuie acest articol !