Stilou Cross Peerless 125 Penmania 25

CROSS – PEERLESS Tokyo Skytree

Distribuie acest articol !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Cuprins articol

Introducere

Salutare tuturor! In acest articol am onoarea si placerea sa testez si sa va prezint varful de gama al stilourilor CROSSCROSS Peerless 125 – editia speciala Tokyo “Skytree”!

Stilou Cross Peerless 125 Penmania 47

Stiloul CROSS Peerless 125 aka “inegalabil” sau “neintrecut” – traducerea din engleza a cuvantului “Peerless” este bazat pe un design produs initial de CROSS incepand cu anul 1889. Avem asadar o traditie indelungata pentru “nava amiral” a gamei de instrumente de scris CROSS.

Coperta Video Recenzie Stilou Cross Peerless Penmania
Play Video

Designul este clasic dar si modern asa cum puteti vedea din imaginile de mai jos. Avem forma clasica de “trabuc” dar elementele componente nu sunt clasice ci moderne mai ales in cazul aceste editii speciale. Acest model a fost conceput pentru a sarbatori cea mai inalta cladire din Tokyo – capitala Japoniei, cladire conceputa in stil arhitectural “neo-futuristic”; este vorba de turnul “Skytree” cu o inaltime de 634 m. Vedeti mai multe detalii aici: http://www.tokyo-skytree.jp/en/event/special/manga-design/

Corpul din alama al stiloului a fost prelucrat pentru a imita structura si designul turnului Skytree. Toate partile argintii din metal sunt placate cu platina. Capacul stiloului iese in evidenta fata de corp inclusiv prin prezenta unei cleme de prindere masive confectionata din otel placat cu platina si actionata de un arc incorporat in capac.

Materialele stiloului sunt de cea mai buna calitate si aceasta se simte atunci cand tii stiloul in mana; podoaba capacului este compusa dintr-un cristal Swarovski; pe marginea podoabei din metal sunt inscriptionate coordonatele turnului “Skytree” din Tokyo, Japonia. Impresia este de eleganta, de modernism dar si de robustete.

Clema de prindere asa cum va spuneam atrage atentia; eu cred ca se incadreaza foarte bine cu designul acestui model. Numele producatorului este inscriptionat pe clema iar aceasta este functionala. Capacul stiloului are mecanism de protectie impotriva uscarii cernelii la interior; corpul stiloului are de asemenea o structura interna de protectie din plastic dur. Inelul central de deasupra sectiunii de prindere iese in evidenta si este prelucrat perfect. Mie personal imi place mult genul acesta de prelucrare cu fundal inchis sau negru in acest caz si litere si cifre argintii din metal placat cu platina. Inelul central contine numele stiloului si numele producatorului.

Stilou Cross Peerless 125 Penmania 34

Supriza majora pentru mine personal a acestui model de stilou o reprezinta penita si alimentatorul din plastic cu “iz” familiar 🙂 Penita este cinceputa de catre SAILOR Japonia pentru compania CROSS in cazul acestui model. Penita este produsa din aur de 18K placat cu rodiu; penita pe langa partea decorativa asemenatoare cu penitele SAILOR are inscriptionat numele stiloului “Peerless” apoi cifrele “125” pentru a marca anul lansarii gamei initiale Peerless, marimea penitei – in acest caz M (medie), inscriptionarea standard pentru aur – “18k – 750” si numele producatorului “CROSS”.

Sectiunea de prindere a stiloului are o forma ergonomica de con si are un diametru generos ~ 11 – 14 mm. De altfel si marimea stiloului este una generoasa asa cum puteti observa din imaginile de mai sus dar si din recenzia video.

Stiloul vine impachetat intr-o cutie cadou cu dimensiuni generoase asa cum puteti vedea din imaginile de mai sus. Identitatea vizuala specifica CROSS este prezenta si de aceasta data.

Stiloul vine in pachet cu doua cartuse cu cerneala neagra – format proprietar CROSS si cu un convertor de cerneala – format proprietar CROSS.

Producator

Stilou Cross Peerless 125 Penmania 6

A.T. CROSS este un producator american de instrumente de scris; infiintat in 1846 CROSS are o traditie indelungata in productia de instrumente de scris de calitate.

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

Variante de culoare

Exista mai multe culori dar si mai multe tipuri de finisaje disponibile; cel mai bine este sa accesati site-ul importatorului CROSS aici: https://www.crosspen.ro/produse/peerless

CERNEALA FOLOSITA

In mostra de scris pentru stiloul CROSS Peerless am folosit cerneala Diamine Sargasso Sea – o nuanta de albastru superba! Una dintre culorile mele favorite.

MOSTRA DE SCRIS

Exemplarul folosit in mostra de scris este dotat cu o penita M (medie) din aur de 18K; penita este produsa de Sailor – Japonia.

Stilou Cross Peerless 125 Penmania 38

Fluxul de cerneala este unul echilibrat spre umed; depinde mult si tipul de hartie folosit. In mostra de scris eu am folosit 3 tipuri de hartie: hartia LAMY de 90gsm, hartia Tomoe River de 52gsm si hartia Clairefontaine de 90gsm.

Coperta Video Mostra Scris Stilou Cross Peerless Penmania
Play Video

Penita scrie excelent; avem o linie Medie mai fina decat standardul european deci mai mult un F decat un M european obisnuit; acest lucru nu este ceva negativ dimpotriva, penita scrie excelent si cel mai mult imi place ca varful ei nu este prelucrat chiar conform traditiei Sailor deci este mult mai permisiv cu unghiul de scriere al utilizatorului.

Stiloul se simte excelent in mana; poate fi folosit si cu capacul montat pe corp dar acest lucru va adauga greutate stiloului; nu recomand montarea capacului pe corp pentru sesiunile lungi de scris.  Pentru notite scurte sau semnaturi capacul poate fi folosit fara probleme montat pe corp.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Designul
  • Calitatea materialelor
  • Robustetea stiloului
  • Penita din aur de 18k
  • Textura speciala a editiei speciale “Sky Tree”

CONTRA

  • Nu neaparat un punct negativ ci o observatie; stiu ca in aceasta categorie de pret multi pasionati vor compara acest model cu stilouri gen Pelikan M1000 si vor scoate in evidenta lipsa mecanismului cu piston; CROSS nu are in acest moment niciun stilou cu un astfel de mecanism de alimentare cu cerneala din ce stiu eu.
  • Prezenta unui convertor de cerneala clasic face insa mult mai facila operatiunea de inlocuire in cazul in care apar probleme pe parcurs spre deosebire de un mecanism cu piston care ar trebui trimis in service-ul producatorului pentru depanare. Este o diferenta de perspectiva aici si fiecare decide pentru el ce anume prefera.

Impresia Finala

Stilou Cross Peerless 125 Penmania 32

Impresia finala este una excelenta! Stiloul Peerless este un instrument de scris impresionant; editia speciala “Skytree” vine sa adauge un plus prestanta si eleganta acestui model – varful de gama al producatorului CROSS.

Pe mine personal acest model m-a impresionat in mod placut; unul dintre elementele de design care mi-au placut mult a fost inelul cerntral cu denumirea stiloului si cu numele producatorului; este genul de design care ar trebui aplicat de mai multi producatori – mai ales pentru gama premium 🙂 cel putin in cazul acestui model – fundalul mat negru combinat cu literele si cifrele metalice placate cu platina spun totul !

Daca va place designul acestui stilou si apreciati prelucrarea si materialele de calitate dar si penita de 18K produsa de SAILOR atunci investitia merita facuta!

Recomandat de Pen Mania!

De unde puteti cumpara ?

Site-ul importatorului oficial CROSS

http://www.crosspen.ro/

Editia speciala “Skytree” o puteti gasi aici: https://www.crosspen.ro/produse/peerless/se-tokyo-skytree/stilou-4

Pret: 2713 RON

Resurse si informatii

Site-ul producatorului

https://www.cross.com/cr_en_us/

Recenzii Video

Distribuie acest articol !

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email