FABER-CASTELL – E-motion – Pure Black

Distribuie acest articol !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Cuprins articol

Introducere

Gama E-Motion de la Faber-Castell are modele variate si un design interesant, elegant si sofisticat. Echipa DeScris mi-a trimis un exemplar de E-Motion – “Pure Black” pentru a-l testa si pentru a comunica impresia lasata de acest model.

In primul rand gama E-motion de la Faber-Castell are un design aparte si cuprinde rollere, pixuri, creioane mecanice si bineinteles stilouri; exista diverse finisaje disponibile toate din materiale de calitate. Stilourile din aceasta gama se incadreaza intr-un nivel superior al instrumentelor de scris oferite de Faber-Castell.

Exemplarul pe care l-am primit – “Pure Black” – este produs in totalitate din metal – o combinatie intre alama si aluminiu. Culoare neagra mata si stilul “guilloche” sunt elementele care mi-au atras atentia de la bun inceput. Penita F (fina) este si ea vopsita in culoare neagra pentru a se integra cu imaginea “stealth ” pe care o inspira acest model.

Introducerea facuta de Faber acestui model spune totul.

The e-motion, with its dynamic shape and deepest, trendy matt black shade, stirs passion. The look and feel of the masculine aluminium barrel with its guilloche pattern mesmerises pen-connoisseurs.

Asa cum puteti vedea din imaginile de mai sus calitatea finisajului este impecabila; textura “guilloche” are o senzatie placuta si contribuie la un control mai bun al stiloului. Clema de prindere este complet functionala si are un mecanism cu arc ceea ce ii va asigura o functionare indelungata.

Sectiunea de prindere este ergonomica, in forma de con; zona de insurubare a capacului este redusa ca marime si nu afecteaza degetele utilizatorului. Stiloul are dimensiuni generoase si o greutate pe masura; atentie nu vorbim despre un stilou usor aici, aviz deci celor care nu prefera stilourile grele cu o marime corespunzatoare.

Penita F (fina) are calitatea obisnuita de la Faber-Castell; penita scrie excelent fara probleme in fluxul de cerneala si fara a zgaria hartia desi este un F. Fluxul de cerneala este unul mediu tocmai potrivit. Penita F permite scrisul si pe hartie de mai proasta calitate, datorita liniei mai subtiri de cerneala, hartia nu va mai intina asa de tare ca in cazul unui M (penita medie) sau a unui B (penita mare).

Detalii de design din constructia stiloului – capacul are multiple elemente inclusiv logo-ul si denumirea producatorului inscriptionate direct in metalul capacului.

Stiloul vine cu un convertor Faber-Castell direct de la producator. Convertorul este construit dupa standardul international.

E-motion “Pure Black” este comparabil cu Karas Kustoms Ink din colectia personala de stilouri. Ca si marime dupa cum puteti observa cele doua stilouri sunt apropiate. “Pure Black” are o forma traditionala de “trabuc” in timp ce “Ink” are o forma mai neobisnuita, specifica design-ului industrial. Amandoua stilourile inspira robustete si greutate.

 

Stiloul vine intr-o cutie cadou cu un design si o calitate specifica Faber-Castell. Cutia “adaposteste” stiloul in conditii de siguranta si poate fi oferita ca si cutie cadou fara probleme.

Producator

Faber-Castell nu ar trebui sa mai aiba nevoie de introducere; producatorul german este cunoscut in intreaga lume pentru calitate instrumentelor sale de scris cat si pentru gama extinsa de produse.

Compania a fost infiintata in anul 1761 in Germania de astazi.

Istoricul companiei il puteti citi aici – http://www.faber-castell.com/company/history

Site-ul producatorului are toata informatia necesara pentru a intelege istoria companiei, valorile sale si felul in care se adreseaza nevoilor utilizatorului.

Caracteristici

Otel, numarul 5

Design simplu, marimea penitei si logo-ul Faber-Castell

In cazul modelului “Pure Black” penita este vopsita in culoare neagra.

Faber-Castell, Germania

marime penita:

 • EF (extra fina),
 • F (fina),
 • M (medie),
 • B (mare)

Aluminiu vopsit mat, culoare neagra pentru corpul stiloului.

Corpul stiloului este gravat prin metoda guilloche.

Capacul este din alama.

Total: 57g

Capac: 23g

Corp: 34g

Cu capac: 140 mm

Fara capac: 115 mm

Convertor Faber-Castell; standard international sau cartuse standard international.

Convertor: ~ 1 ml

Cartus scurt: ~ 0.75 ml

Cartus lung: ~ 1.5 ml

Buna

Sectiunea de prindere are o forma ergonomica de con

Diametrul sectiunii de prindere: 13 mm

Multiple variante; mai multe detalii gasiti aici.

 • Pure Black
 • Resin Rhombus White
 • Resin Parquet Black
 • Precious Resin Croco Black
 • Pearwood Black
 • Pearwood Dark Brown
 • Pearwood Brown

Capacul stiloului are sistem de protectie impotriva uscarii cernelii; trebuie sa luam insa connsiderare structura in intregime metalica care nu garanteaza ca stiloul nu se va usca pe perioade mai lungi de nefolosire.

Capacul se poate monta pe corpului stiloului dar nu este  practic pentru sesiuni mai lungi de scris.

Capacul se insurubeaza pe corpul stiloului; actiunea de insurubare este foarte bine facuta si necesita o jumatate de rasucire; capacul se insurubeaza in siguranta pe corpul stiloului si nu se misca o data insurubat.

Variante de culoare

Gama E-motion de la Faber-Castell are multiple variante de finisaje si culori.

Mai multe detalii gasiti aici.

Culori de cerneala disponibile

Orice fel de cerneala compatibila cu stilouri. In cazul meu am folosit Diamine – Sargasso Sea.

Exemple de scris

Mostra de scris a fost scrisa cu o penita F (fina).

Fluxul de cerneala este unul potrivit; nici prea umed, nici prea uscat. Penita F nu zgarie hartia si ofera o experienta placuta pe majoritatea tipurilor de hartie.

Stiloul are o marime generoasa si se poate folosi fara capac. La nevoie capacul se poate monta pe corpul stiloului dar va mari considerabil greutatea stiloului si va cauza oboseala mainii in timpul sesiunilor lungi de scris. Sectiunea are o forma ergonomica de con si este confortabila de utilizat.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

 • Designul elegant
 • Penita
 • Calitatea materialelor folosite
 • Robustetea constructiei
 • Finisajele Disponibile

CONTRA

 • Nimic

Impresia Finala

Gama E-Motion de la Faber-Castell contine modele de stilouri cu un design inedit, elegant si cu finisaje de calitate superioara.

Pentru cei care prefera stilouri de o marime si greutate consistenta, E-Motion Pure Black este candidatul ideal.

Finisajul mat si culoarea neagra contribuie la imaginea stilata si sofisticata pe care o lasa stiloul dar in acelasi timp nu anuleaza aspectul “stealth” al finisajului.

Recomandat de Pen Mania!

De unde puteti cumpara ?

Galerie imagini

Resurse si informatii

Recenzii Video

Distribuie acest articol !

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email