Stilou Faber Castell Hexo Recenzie Penmania 49

FABER-CASTELL – Hexo

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Salutare tuturor! Astăzi am plăcerea să vă prezint un model nou de stilou  de la producătorul german de instrumente de scris  – Faber-Castell! Este vorba  despre modelul HEXO lansat de Faber în 2019! Un stilou care m-a luat prin surprindere într-un mod plăcut!  Citiţi mai departe recenzia mea dacă doriţi să aflaţi mai multe detalii!

Stilou Faber Castell Hexo Recenzie Penmania 43

Aşa cum veţi vedea mai jos, stiloul  Faber-Castell are un raport  preţ / performanţă excelent!

Designul este simplu şi modern; avem o formă hexagonală atât pentru capac cât şi pentru corpul stiloului.

Corpul este confecţionat din aluminiu uşor şi vopsit mat în 3 nuanţe: Black  (negru), Silver  (argintiu) şi Rose Gold (roz-auriu). Greutatea este mică – în total  cu tot cu capac – 20g iar corpul cântăreşte 13g.

Atenţia la detaliu şi un element de calitate îl reprezintă  gravarea logo-ului Faber-Castell direct pe „podoaba” capacului, aşa cum puteţi vedea din imaginea de mai jos.

Stilou Faber Castell Hexo Recenzie Penmania 46

Clema  de prindere este confecţionată din metal, este elastică, solidă şi vopsită în ton cu nuanţa aleasă de producător pentru stilou. Îmi  place cum de exemplu Faber a combinat culoarea neagră mată a clemei de prindere cu aspectul roz-auriu al modelului Rose Gold.

Secţiunea de prindere  este confecţionată din plastic semi-transparent; lungimea ei este de 2.5 cm iar forma de con alungit  cu margine / buză deasupra peniţei face  din acest stilou un candidat excelent pentru sesiunile lungi de  scris. Avem aşadar o ergonomie a scrisului excelentă !

Un stilou nu este stilou daca nu scrie cel puţin bine! Acest stilou scrie excelent! Avem  o peniţă nr. 4 cu designul specific Faber-Castell cu două variante: F (fină) şi M (medie). Fluxul de cerneala este unul echilibrat iar peniţa este bine prelucrată. Aşa cum puteţi observa din imaginile de mai sus – avem peniţă neagră pentru modelul Black şi Rose-Gold şi peniţă argintie pentru modelul Silver.

Stilou Faber Castell Hexo Recenzie Penmania 24

Construcţia stiloul este bine făcută şi solidă; capacul are o dublură din plastic solid pe interior şi capac intern pentru protecţia împotriva uscării cernelii. Corpul stiloului are şi el o astfel de dublură din plastic solid şi se înşurubează rapid şi sigur pe secţiunea de prindere.

Stilou funcţionează cu cartuşe scurte sau lungi – standard internaţional cât şi cu convertor – standard internaţional.

Stilou Faber Castell Hexo Recenzie Penmania 53

Un alt element  de construcţie îl reprezintă felul în care capacul şi secţiunea de prindere se aliniază întotdeauna atunci când împingi capacul pe secţiune datorită fantelor speciale create pe interiorul capacului şi modelul special integrat în secţiunea de prindere.

Stiloul vine ambalat intr-o cutie cadou – simplă şi elegantă cu logo-ul Faber-Castell gravat pe capac.

Producător

Faber Castell

Faber-Castell nu ar trebui să mai aibă nevoie de introducere; producătorul german este cunoscut în întreaga lume pentru calitatea instrumentelor sale de scris cât şi pentru gama extinsă de produse.

Compania a fost înfiinţată în anul 1761 în Germania de astăzi.

Istoricul companiei îl puteţi citi aici – http://www.faber-castell.com/company/history

Mai mult informaţii despre colecţia HEXO găsiţi aici.

Caracteristici

STILOU

PENIŢA

ERGONOMIE

Variante de culoare

Avem 3 variante de culoare: Black  (negru), Silver  (argintiu) şi Rose Gold (roz-auriu)

Cerneala folosită

Pentru mostra  de scris am folosit cerneala Monteverde – Ocean Noir – varianta în sticlă de 90 de ml.

Stilou Faber Castell Hexo Recenzie Penmania 63

Mostra de scris

Am folosit două peniţe: Fină şi Medie.

Fluxul de cerneală este unul echilibrat – nici prea uscat şi nici prea umed, exact aşa cum trebuie să fie.

Pentru mostra de scris am folosit patru tipuri de hârtie.

Hârtie de 120g – blocnotes-ul PENMANIA

Hârtie 90g – LAMY

Hârtie 90g – Clairefontaine

Ergonomia scrisului cu acest stilou este  excelentă! Stiloul se simte foarte bine în mână  şi datorită greutăţii mici se poate folosi fără probleme cu capacul montat pe corp.  Secţiunea de prindere este lungă  şi oferă  confort ridicat utilizatorului. Acest stilou este recomandat pentru folosinţă zilnică atât pentru notiţe rapide cât şi pentru sesiuni lungi de scris.

PRO şi CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Design
  • Construcţie
  • Peniţa
  • Greutate mică
  • Raport preţ/performanţă
  • Alimentare cu cerneală – standard internaţional
  • Produs în Slovenia

CONTRA

NIMIC

Impresia Finală

Stilou Faber Castell Hexo Recenzie Penmania 22

Impresia finală este una excelentă ! Sunt impresionat de acest stilou şi mă bucur ca avem aşa ceva în zona noastră de Europă!

Avem multe caracteristici pozitive pentru acest stilou: un corp din aluminiu uşor, un design modern, o greutate mică, o ergonomie  excelentă a scrisului şi o peniţă excelentă.

Stiloul Faber-Castell HEXO este un candidat excelent pentru stiloul de folosinţă zilnică sau dacă  doriţi să începeţi să scrieţi de mână cu stiloul cu cerneală!

Recomandat de PenMania!

De unde puteţi cumpăra ?

Stiloul Faber-Castell  HEXO este disponibil în stocul shop-ului PENMANIA !

https://penmania.shop/shop/stilou-faber-castell-hexo/

Preţ stilou: 135 RON 

Preţ  convertor cu cerneală Faber-Castell: 20 RON

Resurse şi informaţii

Recenzii Video

Distribuie acest articol !