FABER-CASTELL – LOOM GUNMETAL MAT

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Stilou Faber-Castell Loom este un stilou cu un design interesant si cu un raport pret-performanta bun. O recenzie detaliata despre el puteti gasi aici.

Anul trecut, Faber-Castell a lansat o noua culoare in gama Loom; este vorba despre culoarea “gunmetal” in doua tipuri de finisaje – mat si lucios.

Noul model “gunmetal” se distinge atat prin culoare dar mai ales prin greutatea mult mai redusa fata de modelul standard de Loom. Astfel avem 24 de grame cu convertor plin cu cerneala fata de 33 de grame cat cantareste modelul standard de Loom.

Din punct de vedere al design-ului nu exista diferente in afara de finisaj si culoare; aici alegerea depinde de preferintele fiecaruia; eu prefer finisajul mat si aspectul de “gun metal” fata de cel lucios al celuilalt model.

Stiloul este bine construit; corpul este aluminiu cu intarituri din plastic. Clema de prindere este functionala si are un mecanism cu arc.

Stiloul functioneaza cu un convertor standard international; in cazul meu am un convertor Faber dar puteti folosi orice alt convertor care respecta standardul international. Capacul are un inel minimal la baza si o zona interioara de protectie impotriva zgarierii sectiunii de prindere.

Capacul se monteaza prin apasare pe sectiunea de prindere; aceasta operatiune este insotita de un “clic” generos care ofera satisfactie si garantia sigurantei capacului .

Sectiunea de prindere are o nuanta usor diferita de restul corpului; ea prezinta acele cercuri specifice menite sa impiedice alunecarea degetelor pe sectiunea de prindere a stiloului. Sectiunea de prindere desi are o forma ergonomica mie personal imi cauzeaza un discomfort in timpul sesiunilor lungi de scris. Este adevarat ca la aceasta varianta de Loom datorita greutatii mai reduse aceasta situatie apare dupa o perioada mai lunga de folosire a stiloului.

Penitele stilourilor produse de Faber-Castell sunt consistente in ceea ce priveste calitatea lor; nu sunt probleme de zgariere, de flux al cernelii etc. Stiloul are protectie in capac impotriva uscarii cernelii si porneste de fiecare data fara probleme chiar si dupa cateva zile in care a stat nefolosit. Design-ul penitei este unul deosebit.

Producator

Faber-Castell nu ar trebui sa mai aiba nevoie de introducere; producatorul german este cunoscut in intreaga lume pentru calitate instrumentelor sale de scris cat si pentru gama extinsa de produse.

Compania a fost infiintata in anul 1761 in Germania de astazi.

Istoricul companiei il puteti citi aici – http://www.faber-castell.com/company/history

Site-ul producatorului are toata informatia necesara pentru a intelege istoria companiei, valorile sale si felul in care se adreseaza nevoilor utilizatorului.

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

Culori de cerneala disponibile

Orice fel de cerneala compotabila cu stilourile; in cazul meu am folosit J. Herbin – Eclat de Saphir.

Exemple de scris

Exemplarul pe care l-am avut pentru recenzie a venit cu o penita F (fina).

Penita scrie fara probleme; penita se simte pe hartie iar fluxul de cerneala este unul echilibrat spre umed. Nu sunt probleme de intrerupere sau de pornire a penitei daca stiloul ramane nefolosit pentru mai multe zile.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Designul
  • Aspectul mat
  • Culoarea “gun metal”
  • Penita
  • Designul penitei
  • Greutatea redusa fata de modelul anterior

CONTRA

  • Singurul punct negativ pentru mine personal este sectiunea de prindere; asa cum am mentionat mai sus – desi are o forma ergonomica datorita zonei de mijloc mana incepe sa-mi oboseasca dupa o perioada mai lunga de scris

Impresia Finala

Asadar – merita noul model “gunmetal” din gama Loom?

Daca va place designul si nu aveti probleme cu sectiunea de prindere – eu spun ca da. Faptul ca producatorul german a reusit sa reduca greutatea stiloului este un  plus major pentru acest model iar aspectul mat scoate foarte frumos in evidenta culoarea “gunmetal”.

Recomandat de Pen Mania!

Galerie imagini

Resurse si informatii

Recenzii Video

Distribuie acest articol !