FPR – Himalaya -modul “pipeta”

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Stiloul FPR Himalaya este stiloul meu favorit si il folosesc zilnic. Daca nu ati citit recenzia mea completa vedeti aici.

Unul dintre atuurile sale il reprezinta posibilitatea de a-i transforma capacitatea de cerneala, folosind modul “pipeta” (eye-dropper in engleza).

In modul pipeta, capacitatea de stocare a cernelii creste la aproape 3.5 ml ceea ce inseamna ca veti putea scrie sau de ce nu desena cu stiloul pe o perioada lunga de timp.

Urmariti video-ul de mai jos pentru detalii si pasii necesari; procesul nu este complicat si implica materiale disponibile oricui.

Va asumati responsabilitatea in intregime pentru respectarea pasilor descrisi in video!

Play Video

De ce modul "pipeta" ?

Motivele transformarii lui Himalaya variaza de la persoana la persoana; eu pot impartasi cu voi motivele proprii.

In acest moment in colectia personala am 2 Himalaya transformate in modul pipeta:

Modul “pipeta” inseamna o capacitate mare de cerneala, ceea ce inseamna o perioada lunga de folosinta fie pentru scris, fie pentru desenat.

Modul “pipeta” inseamna ca voi folosi doar un tip de cerneala si nu voi schimba des cerneala desi acest lucru este posibil dar presupune curatarea completa a stiloului si acest lucru ia timp.

In concluzie – capacitatea extinsa de cerneala si lipsa grijii de a realimenta des stiloul sunt motivele principale pentru care eu folosesc stiloul FPR Himalaya in modul “pipeta”.

Ce trebuie sa aveti in vedere

Modul “pipeta” aduce cu sine cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont.

In primul rand este recomandat ca atunci cand cerneala ajunge sa fie consumata jumatate din corpul stiloului este bine sa umpleti din nou cu cerneala; aerul din interiorul stiloului are o forta mult mai mare decat in interiorul convertorului integrat si va incepe sa impinga cerneala mai rapid sub influenta caldurii mainii voastre. Avantajul materialului acrilic este translucenta sa; ceea ce inseamna ca in lumina puternica puteti vedea care este nivelul cernelii cu usurinta.

Atat timp cat stiloul este folosit acasa sau la birou, in mod stationar nu aveti de ce sa va luati precautii.

Daca insa luati stiloul cu voi “pe drum” trebuie sa tineti cont de urmatorii factori care pot influenta comportamentul cernelii:

  • fluctuatii mari de temperatura – de la cald la frig sau invers
  • fluctuatii ale presiunii atmosferice datorata schimbarilor climatice – e.g. diferenta de altitudine de la campie fata de munte sau zborul cu avionul 
  • socuri mecanice, lovituri in zona sau in mijlocul cu care transportati stiloul

Din experienta proprie – am luat modelul “Taj Mahal” la munte – pozitionat vertical cu penita in sus si umplut la maximum nu amm gasit cerneala pe sectiune sau in capac. Dupa ce l-am folosit la munte si am revenit acasa, in aceeasi pozitie dar cu cerneala mai putina in el, am gasit cateva picaturi in cap si un pic de cerneala pe sectiunea de prindere, dar nimic dezastros.

E bine deci sa aveti la indemana un servetel de hartie si sa desurubati capacul cu grija pentru a evita patarea hainelor sau a degetelor.

Sper sa va placa sa folositi Himalaya in modul “pipeta” si astept impresii  de la voi despre felul in care il folositi in viata de zi cu zi !

De unde puteti cumpara ?

Penshop-ul propriu “penmania.shop”

Pret: 150 RON

Transportul este gratuit in perioada : 15 iunie – 15 august 2017 !

V-a placut articolul ?

Inscrieti-va la newsletter-ul PENMANIA pentru a afla ultimele noutati si pentru a beneficia de promotii legate de stilourile PENMANIA.SHOP!

Distribuie acest articol !