LAMY – CP1

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

LAMY prezinta stiloul CP1 ca fiind “the pure form of writing” – forma pura a scrisului. Este oare asa ? 🙂 Cititi mai departe in randurile urmatoare!

Va marturisesc ca nu am avut o impresie puternica fata de acest stilou; atunci cand vezi imagini online intervine o anumita limitare fizica caci nu ai acces la acel instrument de scris pentru a-l simti cum sta in mana,  pentru a simti textura materialului etc.

Momentul in care am primit acest stilou – a fost un moment de “AHA” 🙂 Un tub din aluminiu solid, vopsit mat prin anodizare cu o anumite greutate si o clema de prindere din otel brut.Am inteles de ce este popular cu o anumita categorie de utilizatori ai stiloului cu cerneala!

Stiloul LAMY CP1 are un design industrial simplu si eficace, specific curentului “Bauhaus”; un tub din aluminiu cu un diametru ~ 8.5 mm facut parca special pentru notitele rapide sau pentru scrisul in jurnalul zilnic! Unii spun ca acest stilou a fost conceput de LAMY pentru a atrage utilizatorii de pixuri care de obicei prefera un corp mai subtire…

Corpul stiloului este prevazut cu o zona speciala pentru montarea capacului menita sa nu strice designul industrial de tub “continuu”.

Clema de prindere este otel masiv si este actionata de un arc; finisajul sau este mat iar pe o parte este inscriptionat numele producatorului – “LAMY”. Designul clemei este asemanator cu designul stiloului LAMY 2000.

Sectiunea de prindere este confectionata din plastic ABS dur cu aceeasi culoare cu restul corpului stiloului. Sectiunea este modelata cu striatii fine, menite sa ajute la o buna manipulare a instrumentului de scris.

Stiloul vine cu o penita clasica Z50 cu aspect argintiu; pentru acest exemplar din colectia mea am inlocuita penita argintie cu una neagra de la gama LAMY LX obtinand astfel acest aspect “stealth” pentru tot stiloul.

O comparatie de marime si diametru intre stiloul LAMY Cp1, Aion si Studio! Ca sa va faceti o idee cam cat de subtire este acest stilou !

Stiloul vine in cutia standard pentru stilourile din aceasta categorie; o cutie din carton solid, cu un design practic si simplu. Stiloul nu vine standard cu un convertor de cerneala dar producatorul a adaugat in pachet un cartus de cerneala albastra T10. Stiloul accepta si un convertor de cerneala – standard proprietar LAMY – Z27.

Producator

LAMY este un producator de instrumente de scris german.

LAMY Cp1 este produs in Germania.

C. Josef Lamy infiinteaza in anul 1930, in Heidelberg, Germania, compania care avea sa devina mai tarziu C. Josef Lamy GmbH.

Istoricul firmei este fascinant; puteti gasi mai multe detalii – aici.

Recomandat daca vreti sa intelegeti in detaliu evolutia in timp a companiei si a instrumentelor sale de scris.

Lamy se consacra ca si producator de nivel international o data cu lansarea in 1952 a modelului Lamy 27 si apoi in anul 1966 a modelului Lamy 2000.

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

Variante de culoare

Stiloul LAMY Cp1 este disponibil in doua variante de culoare: negru mat si argintiu cu finisaj din platina – varianta premium a acestui stilou care vine si cu o penita din aur de 14k.

CERNEALA FOLOSITA

Pentru mostra de scris am folosit cerneala LAMY Crystal – nuanta Azurite.

MOSTRA DE SCRIS

Exemplarul din colectia persoanal are o penita M (medie).

Am folosit pentru mostra de scris – 3 tipuri de hartie – 120gsm, 90gsm si 52gsm.

Hartie 120gsm : Color Copy Mondi – blocnotes-ul PENMANIA format A5.

Hartie : Clairefontaine – 90gsm – carnet A5 cu spira metalica.

Hartie Tomoe River – 52gsm. Vedeti notebook-ul Scriptura Optima cu 200 de foi!

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Design
  • Senzatia in mana!
  • Sectiunea de prindere
  • Greutatea mica
  • Capacitatea de a folosi un convertor
  • Penita Z50
  • Clema de prindere

CONTRA

NIMIC

Impresia Finala

Impresia finala este una excelenta! Stiloul LAMY CP1 a devenit stiloul meu zilnic pentru notite rapide. Eu sunt un fan al designului industrial – simplu, functional si solid!

Recomandat de Pen Mania!

De unde POT CUMPARA ?

Penshop-ul PENMANIA!

Pret actualizat: 220 lei cu convertor inclus si o surpriza in pachet!

https://penmania.shop/shop/lamy-cp1/

Galerie imagini

Resurse si informatii

Recenzii Video

Distribuie acest articol !