LAMY – Lx

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Cu ocazia a 50 de ani de design inovativ, Lamy lanseaza in 2016 o serie intreaga de instrumente de scris in editie limitata cu finisaje si aspect premium. Lamy Lx – “live deluxe” este una dintre aceste game noi de instrumente de scris bazata pe designul si conceptul popular al lui Lamy Al Star.

Sophisticated metallic look meets timeless design: the new LAMY Lx pairs classic elegance with modern attitude to life. A trendsetting writing accessory for free spirits who value the better things in life and are always on the look-out for that special something.

Play Video

Lamy Lx este disponibil in 4 culori distincte, un design elegant, sofisticat, fiecare stilou avand accesoriile metalice – clema de prindere, podoaba capac si corp, placate cu metal pretios. Culorile disponibile sunt “gold”, “rose gold”, “palladium” si “ruthenium”.

Fiecare stilou vine cu un etui cilindric confectionat din aluminiu usor, vopsit in aceeasi culoare ca si stiloul din interiorul sau prin tehnica anodizarii, ceea ce ii confera rezistenta in timp.

The LAMY Lx is a stylish, modern writing instrument with that “something special”. A functional and elegant companion. Made of aluminium, it features stylish details refined with precious metal and a sophisticated anodised finish. With distinct, spring-loaded and refined metal clip and transparent grip. Glossy black steel nib.

Cele 4 culori ale lui Lamy Lx – Gold – “Aur”, Rose Gold – “Aur Roz”, Palladium – “Paladiu” si Ruthenium – “Ruteniu”. Faceti click pe imaginile de mai jos pentru a vedea mai multe imagini pentru fiecare culoare.

PENITA LAMY LX

Penita modelului LAMY Lx a primit si ea un tratament de transformare – spre deosebire de penitele Lamy Z50 clasice – aceasta este prelucrata si tratata diferit; penita este vopsita cu un lac de culoare neagra, cu aspect lucios si este inscriptionata cu laser. Mie personal imi place mult acest design si cred ca scoate in evidenta eleganta acestui model.

Fluxul de cerneala este unul echilibrat, mai mult umed dar nu excesiv; fiecare dintre cele 3 marimi disponibile pentru aceasta recenzie au functionat fara probleme si au oferit o experienta a scrisului deosebita pe toate tipurile de hartie.

Fiecare stilou vine cu un etui cilindric confectionat din aluminiu usor, vopsit in aceeasi culoare ca si stiloul din interiorul sau prin tehnica anodizarii, ceea ce ii confera rezistenta in timp.

LAMY LX - STRUCTURA si functionalitate

Ca si structura si functionalitate, LAMY Lx este similar modelului standard de Al Star. Corpul din aluminiu usor il face candidatul ideal pentru sesiunile lungi de scris; fereastra integrata din corpul stiloului permite verificarea nivelului de cerneala din cartus sau convertor.

Sectiunea de prindere este confectionata din plastic semi-transparent si are binecunoscuta zona de prindere care ajuta degetele utilizatorului sa stea in pozitia corecta pentru scrisul cu stiloul. Aceasta sectiunea este similara cu cea de pe Lamy Safari si poate sa nu fie pe placul tuturor daca nu aveti o pozitie standard prin care tineti stiloul cu cerneala. Recomandat ar fi sa testati stiloul in timp real, daca este posibil.

Fiecare stilou vine cu un cartus de cerneala lung, format proprietar Lamy, de culoare albastra; eu personal as fi preferat ca pentru gama Lx, producatorul german sa includa un convertor din start. Pentru cei care doresc, convertorul este disponibil separat.

Etuiul cilindric cu care vine stiloul este un accesoriu folositor, atat pentru transportul stiloului – mai ales pentru cei care prefera sa aiba doar un singur stilou la ei – cat si pentru a-l folosi ca suport pentru birou, pentru a stoca stiloul in siguranta.

Mansonul de cauciuc din interiorul cilindrului protejeaza corpul de aluminiu al stiloului de zgarieturi si in acelasi timp asigura fixarea foarte buna a acestuia in timpul transportului.

Producator

Lamy este un producator de instrumente de scris german.

Lamy Lx este produs in Germania. Modelul este bazat pe Lamy Al Star care a fost lansat in 1997; mai multe detalii puteti gasi pe pagina dedicata – aici.

C. Josef Lamy infiinteaza in anul 1930, in Heidelberg, Germania, compania care avea sa devina mai tarziu C. Josef Lamy GmbH.

Istoricul firmei este fascinant; puteti gasi mai multe detalii – aici.

Recomandat daca vreti sa intelegeti in detaliu evolutia in timp a companiei si a instrumentelor sale de scris.

Lamy se consacra ca si producator de nivel international o data cu lansarea in 1952 a modelului Lamy 27 si apoi in anul 1966 a modelului Lamy 2000.

Caracteristici

otel, vopsita cu lac negru si inscriptionata cu laser – numele producatorului, marimea penitei si un element decorativ

Lamy, Germania

marimi penita – F, M, B

Aluminiu usor, vopsit prin anodizare si accesorii metalice placate cu metale pretioase

Total: 22g

Capac: 12g

Corp: 10g

Greutate fara convertor sau cartus cu cerneala.

Cu capac: 138 mm

Fara capac: 130 mm

cartus sau convertor – format proprietar Lamy

cartus: ~ 1.5 ml

convertor: ~ 1 ml

Foarte Buna

Diametrul sectiunii de prindere: ~ 10 mm

Forma sectiunii de prindere are fatate care ajuta utilizatorul sa prinda stiloul in cea mai buna pozitie

Gold / Rose Gold / Palladium / Ruthenium

stiloul are sistem de protectie impotriva uscarii cernelii

capacul se poate monta pe partea superioara a corpului stiloului

penita si alimentatorul se pot smulge din sectiunea de prindere pentru o curatare aprofundata

penita se poate inlocui foarte usor de pe stilou cu orice alta penita Z50 compatibila

convertorul asigura o curatare foarte buna a alimentatorului in caz de nevoie

Variante de culoare

GOLD - "Aur"

Lamy Lx – Gold – culoare aurie si accesorii metalice placate cu metal pretios.

ROSE GOLD - "Aur RoZ"

Lamy Lx – Rose Gold – culoare de aur roz si accesorii metalice placate cu metal pretios. Model pe care il detin in colectia personala.

PALLADIUM - "paladiu"

Lamy Lx – Palladium – cea mai deschisa culoare din gama si accesorii metalice placate cu metal pretios.

ruthenium - "ruteniu"

Lamy Lx – Ruthenium – culoarea cea mai inchisa din gama si accesorii metalice placate cu metal pretios. Este si modelul pe care il detin in colectia personala.

Culori de cerneala disponibile

Orice fel de cerneala compatibila cu stilourile; in cazul meu am folosite Diamine Sargasso Sea.

Exemple de scris

Am avut la dispozitie 3 marimi de penite Lx – F, M si B. Toate au scris ireprosabil si fara probleme.

O nota legata de penitele Lamy: in primul rand penita Lamy Z50 se poate schimba foarte usor – am scris un articol dedicat aici. In al doilea rand Lamy testeaza in timp real toate penitele in fabrica sa si atunci cand veti cumpara un Lamy Lx veti observa pe partea din spate a penitei, pe alimentator urme de cerneala albastra.

Pentru a obtine o experienta cat mai buna a scrisului va recomand sa clatiti penita cu apa curata “calduta” – nu fierbinte si nu rece si sa stergeti penita cu un servetel de hartie. Astfel veti sterge urmele de cerneala uscata; acest lucru se poate face si fara convertor doar “amestecand” in paharul cu apa.

Fluxul de cerneala pentru toate penitele este unul umed , placut ochiului iar experienta scrisului este una excelenta.

Penita F

Play Video

Penita M

Play Video

Penita B

Play Video

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Culori
  • Finisajul din aluminiu
  • Greutatea mica
  • Penita excelenta
  • Accesoriile metalice placate cu metal pretios
  • Capacitatea de a schimba cu usurinta penita

CONTRA

Nu neaparat un punct contra cat mai mult o observatie – asa cum am mentionat si mai sus as fi preferat ca stiloul sa vina cu propriul convertor in loc de cartusul standard.

Impresia Finala

Eu am doua astfel de stilouri in colectia personala; deci consider ca LAMY Lx merita investitia. Culorile deosebite, accesoriile metalice placate cu metal pretios, etuiul cilindric dar si noul design al penitei sunt elementele de design si functionalitate pe care le apreciez mult la aceasta editie aniversara.

Conceputa initial ca editie limitata pentru 2016, Lamy a extins productia si pentru 2017 datorita cererii mari; nu se stie daca insa vor continua productia si in 2018 deci daca va place acest model este bine sa profitati acum, mai ales ca se apropie sezonul sarbatorilor de iarna.

Pentru cei care prefera sa foloseasca un ink roller sau un pix – exista si aceste variante in acelasi tip de material ca si stiloul LX. Informatii despre ele gasiti mai jos in sectiunea “De unde puteti cumpara”.

Recomandat de PENMANIA !

De unde puteti cumpara

PENMANIA.SHOP  :   https://penmania.shop/contact/

Distribuie acest articol !