LAMY – Studio

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Salutare tuturor! Astazi am placerea sa va prezint un nou model de stilou! Este vorba despre stiloul LAMY Studio, disponibil in culorile “Terracotta” si “Imperial Blue”!

Trebuie sa mentionez ca LAMY Studio “Terracotta” este o culoare in editie speciala/limitata – 2018/2019 si este posibil sa fie scoasa din productie mai tarziu in acest an.

Stiloul LAMY Studio este asa cum spune si LAMY – “Timeless Perfection” ! Un stilou cu un design elegant, aparte care atrage atentia mai ales prin designul clemei de prindere care este practic elementul central al acestui model de stilou alaturi de sectiunea lunga de prindere din metal cromat.

Designul stiloului este simplu si elegant; accesoriile metalice sunt cromate cu aspect lucios iar corpul si capacul sunt vopsite prin anodizare cu aspect mat si placut la atingere. Numele producatorului apare pe capac. Stiloul este confectionat din metal – cel mai probabil aluminiu cu ranforsare interna din plastic ABS.

Design-ul clemei de prindere in forma de “elice” si accesoriile metalice cromate – inclusiv sectiunea de prindere – asa cum o puteti vedea in imaginile de mai jos – sunt menita sa contribuie la tema aeronautica care a dus la crearea acestui model de catre designerul – Hannes Wettstein. Clema de prindere este flexibila si functionala! Varful capacului si capatul corpului sunt confectionate din metal cromat cu aspect lucios.

Capacul se scoate prin smulgere si se poate monta pe corpul stiloului in siguranta datorita marginii speciale si datorita capacului intern care fixeaza capacul bine pe corpul stiloului.

Stiloul foloseste penita standard LAMY Z50; puteti vedea mai multe marimi si testarea lor intr-un articol dedicat aici. Penitele celor 2 modele de stilou LAMY Studio sunt bine prelucrate si isi fac treaba fara probleme. Faptul ca se pot schimba cu usurinta cu alte marimi este unul dintre avantajele acestui model de instrument de scris.

Sectiunea de prindere are o forma ergonomica, de con si este lunga ~ 3 cm. Este confectionata din meta cromat cu aspect lucios. Este confortabila la utilizare; colecteaza insa amprente si poate fi alunecoasa pentru cei carora le transpira degetele dupa o perioada de folosire. LAMY produce o varianta de Studio care are aceeasi sectiune intr-o varianta mata, fara aspect lucios. O sa prezint pe scurt si aceasta varianta atunci cand voi avea un exemplar in posesia mea.

Stiloul se poate alimenta cu un convertor cu cerneala – in acest caz Z28 cu o capacitate buna de cerneala ~ 1.2 ml sau cu un cartus format proprietar LAMY  – T10 – ~ 1.3 ml. Eu va recomand convertorul si cerneala LAMY Crystal!

Corpul stiloului este bine prelucrat si are o structura interna din plastic ABS pentru ranforsare suplimentara.

Stiloul vina intr-o cutie simpla si eleganta din carton, personalizata cu logo-ul LAMY. In general LAMY prefera sa nu investeasca resurse in ambalajele lor; designul este simplu si conservator. Pe mine personal nu ma deranjeaza; continutul de calitate este mult mai important decat un ambalaj lucios si frumos care sa ascunda un instrument de scris cu probleme.

Producator

LAMY este un producator de instrumente de scris german.

LAMY Studio este produs in Germania.

C. Josef Lamy infiinteaza in anul 1930, in Heidelberg, Germania, compania care avea sa devina mai tarziu C. Josef Lamy GmbH.

Istoricul firmei este fascinant; puteti gasi mai multe detalii – aici.

Recomandat daca vreti sa intelegeti in detaliu evolutia in timp a companiei si a instrumentelor sale de scris.

Lamy se consacra ca si producator de nivel international o data cu lansarea in 1952 a modelului Lamy 27 si apoi in anul 1966 a modelului Lamy 2000.

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

Variante de culoare

In acest moment in stocul shopului am disponibil cele doua culori pe care le puteti vedea in imaginile din acest articol – “Terracotta” si “Imperial Blue”.

La cerere pot aduce si alte culori in functie de stocul importatorului.

Celalalte culori: Black, Brushed cu penita de otel si doua variante cu penita de aur de 14k – Piano Black si Palladium.

 

CERNEALA FOLOSITA

Pentru mostra de scris cu stiloul LAMY Studio am folosit cerneala LAMY Crystal – nuanta “Azurite”.

MOSTRA DE SCRIS

Pentru mostra de scris am folosit o penita M (medie) – LAMY Z50.

Suportul de hartie folosit: hartie Color Copy produsa de Mondi – 120gsm in blocnotes-ul PENMANIA, hartie Clairefontaine – 90gsm si hartia Tomoe River 52gsm – Ivory in notebook Scriptura Optima.

Hartia Color Copy – 120 gsm

Hartia Clairefontaine – 90 gsm

Hartia Tomoe River – 52 gsm

Penita Z50 Medie se comporta excelent! Avem un flux de cerneala mediu spre umed dar per total echilibrat pe toate cele 3 tipuri de hartie. Experienta scrisului este excelenta si nu avem probleme de uscare sau de intrerupere a liniei.

Stiloul se simte bine in mana; sectiunea de prindere lunga de 3 cm permite diverse pozitii de prindere; greutatea stiloului nu este insa mare ~ 22g fara capac si permite sesiuni lungi de scris. Stiloul se poate folosi si cu capacul montat pe corp fara probleme. Capacul nu ingreuneaza stiloul iar centrul de greutate este spre sectiunea de prindere.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • designul
  • clema de prindere
  • materialele de calitate
  • culorile disponibile
  • constructia solida
  • penita Z50

CONTRA

  • Nimic

Impresia Finala

LAMY Studio este un stilou excelent! Ma bucur ca am ocazia sa il folosesc si sa vi-l pot prezenta aici.

Designul sau simplu dar elegant cu clema de prindere care atrage atentia, culorile “Terracotta” si “Imperial Blue” sunt elementele care imi plac cel mai mult la acest instrument de scris. Vi-l recomand in caldura!

Recomandat de Pen Mania!

De unde Pot CUMPARA ?

Shop-ul PENMANIA aici.

Pret: 280 RON cu convertor de cerneala inclus in pachet!

Va recomand si noua gama de cerneala LAMY Crystal – aici.

Daca va intereseaza si alte culori de LAMY Studio, ma puteti contact direct – aici.

Galerie imagini

Resurse si informatii

Site-ul producatorului

https://www.lamy.com/eng/b2c/studio

Recenzii Video

Distribuie acest articol !