PENBBS – 350

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Comunitatea de pasionati PENBBS continua sa surprinda in mod placut ! Acum ceva vreme au lansat modelul de stilou 350 confectionat din aluminiu usor.  Un stilou excelent care arata ce pot face producatorii chinezi atunci cand doresc sa conceapa un produs de calitate. Pe mine personal m-a impresionat acest model cu siguranta! Cititi mai departe sa vedeti argumentele mele!

Stiloul PENBBS 350 este disponibil in multiple variante de culoare si este confectionat in intregime din aluminiu, anodizat si vopsit cu un aspect mat. Materialul din care este confectionat este de calitate si este bine prelucrat.

Design-ul modern dar simplu cu aspect industrial este unul deosebit in opinia mea! Avem un contrast interesant intre corpul cilindric care isi reduce diametrul spre capatul sau si capacul cu forma de octagon si 8 fatete, menite sa impiedice rostogolirea accidentala a stiloului pe suprafata de scris. Capacului stiloului nu are clema de prindere.

Capacul stiloului se insurubeaza pe sectiunea de prindere si poate fi montat pe corpul stiloului in siguranta fara a afecta echilibrul si performanta scrisului. Capacul are sistem de protectie impotriva uscarii cernelii.

Stiloul are inscriptionat pe capac numele producatorului “PENBBS” iar pe “varful” capacului apare din nou numele producatorului, logo-ul si codul stiloului respectiv “350”.

Stiloul vine impachetat intr-o cutie din plastic dur, semi-transparent de calitate; in interior asa cum puteti observa din imaginea de mai jos, stiloul si unitatea suplimentara de ink roller stau intr-o insertie speciala care le protejeaza foarte bine.

Toate componentele stiloului sunt bine prelucrate si sunt confectionate din materiale de calitate; vopsirea este foarte bine realizata nu am sesizat defecte; de cele mai multe in cazul stilourilor metalice la care capacul se insurubeaza cum  este si cazul stiloului PENBBS 350,  pe filetul de insurubare apar probleme cu vopseaua dupa o anumita perioada. Nu este cazul lui PENBBS 350 pentru ca producatorul a optat sa introduca in capacul de metal o insertie din plastic rezistent care protejeaza filetul si nu cauzeaza probleme cu vopseaua.

Stiloul vine la pachet cu un convertor – standard international – confectionat din materiale de calitate. Convertorul are integrat un agitator intern – o bucata mica de arc – menita sa agite cerneala din interior si sa mentina astfel un flux constant de cerneala catre alimentatorul penitei.

Penita PENBBS este o penita numarul 6; PENBBS produce doar penita cu varf F (fin) si asa cum puteti observa din imaginile de mai jos varful penitei este usor indoit in sus. Din experienta folosirii zilnice a acestui stilou mi-am dat seama ca varful acela un pic indoit este facut pentru a acomoda scrisul cu caractere chinezesti; stiloul poate fi folosit si in modul cursiv fara probleme asa cum veti vedea din mostra de scris de mai jos, singura diferenta fiind faptul ca linia se subtiaza uneori mai mult in acel moment. Eu il folosesc pentru scrisul meu rapid si drept si isi face treaba fara probleme.

Alimentatorul din plastic asigura un flux bun de cerneala; unitatea penitei este bine izolata cu ajutorul a doua inele din silicon si contribuie astfel la o evaporare redusa a cernelii din convertor.

O caracteristica unica pentru un stilou este faptul ca producatorul a decis sa includa standard in pachet si o unitate de ink roller, de calitate. Astfel putem transforma stiloul PENBBS 350 cu usurinta intr-un ink roller.

Practic prin desurubare se poate scoate unitatea penitei din sectiunea stiloului si inlocui cu unitatea de ink roller. Convertorul ramane acelasi si se poate folosi orice fel de cerneala. Vizionati video-ul de mai jos pentru mai multe detalii.

Producator

PENBBS este o comunitate de pasionati de stilouri chinezi care au inceput sa faca contracte cu producatori de stilouri din China pentru modele de stilouri cu un nivel ridicat de calitate si performanta.

Alte modele produse de comunitatea PENBBS includ modelul 308, 309 si 323.

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

Variante de culoare

Initial au fost mai multe variante de culori disponibile dar stocul s-a vandut rapid; in acest moment eu am reusit sa achizitionez pentru colectia personala 3 culori: negru, verde si auriu.

cerneala folosita

Orice fel de cerneala compatibila cu stiloul; in cazul meu am folosit cerneala KWZ – Walk Over Vistula.

Exemple de scris

Exemplarul folosit in mostra de scris detine o penita numarul 6, produsa de PENBBS cu un varf F (fin).

Penitele produse de cei de la PENBBS sunt consistente in calitatea lor; sunt penite “uscate” cu o linie specifica, fina care se preteaza pentru scrisul pe toate tipurile de hartie. Penita nu zgarie hartia dar putem simti ca scriem cu ea.

Pentru mostra de scris am folosit mai multe tipuri de hartie – blocnotes-ul PENMANIA cu hartie de 120g, caiet Clairefontaine cu hartie de 90g si hartie de copiator obisnuita de 80g

Ergonomia acestui stilou este excelenta! Greutatea mica combinata cu forma si lungimea sectiunii (2 cm) asigura un confort bun mainii; stiloul poate fi folosit fara probleme atat fara capac cat si cu capacul montat pe corp (nu ingreuneaza stiloul). Finisajul mat al corpului din aluminiu impiedica alunecarea degetelor pe sectiune iar lungimea corpului permite prinderea stiloului in mai multe puncte fara probleme.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

 • Design modern, minimalist – industrial
 • Calitatea materialelor
 • Anodizarea de calitate
 • Robustetea constructiei
 • Ergonomia excelenta
 • Penita
 • Unitatea de ink roller inclusa in pachet
 • Raport pret / performanta

CONTRA

 • NIMIC

Impresia Finala

Stiloul PENBBS 350 este un stilou excelent! Daca va doriti un stilou din aluminiu usor cu un design modern nu puteti da gres cu 350!

Ergonomia excelenta, anodizarea de calitate, penita, designul si kit-ul de ink roller sunt avantajele stiloului PENBBS 350!

Asa cum am mentionat in introducere sunt bucuros sa vad noi modele de stilouri de calitate produse in China la un pret acceptabil fata de concurenta lor; acest lucru ne permite noua utilizatorilor si colectionarilor de stilouri accesul la noi modele interesante!

Recomandat de Pen Mania!

De unde puteti cumpara ?

Sursa principala este EBAY. In acest moment tot stocul de PENBBS 350 se elimina; cei de la PENBBS au anuntat culori noi in aceasta gama, ramane de vazut daca vor reusi sa produca altele.

Eu am cumparat mai multe example din cele 3 culori disponibile – negru, verde si auriu pentru colectia personala.

Sunt dispus sa vand din ele la un pret de 130 lei + 18 lei transport cu plata prin transfer bancar. Daca va intereseaza va rog sa-mi scrieti pe email la adresa razvan.enescu@penmania.net.

Ca si stoc de culori am in acest moment:

 • Negru – 2 bucati
 • Auriu – 1 bucata
 • Verde – 2 bucati

Va astept cu intrebari sau nelamuriri legate de acest model de stilou !

V-a placut articolul ?

Inscrieti-va la newsletter pentru a primi vesti legate de articolele PENMANIA.NET si produsele PENMANIA.SHOP !

Politica de confidentialitate – aici | Politica de cookie – aici

Galerie imagini

Resurse si informatii

Recenzii Video

Distribuie acest articol !