PENBBS – 456

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Salutare tuturor ! La multi ani pentru 2019 ! Un an nou mai bun, linistit si cu sanatate! Sa va bucurati de stilouri si de scrisul de mana, iar daca inca nu scrieti cu stiloul cu cerneala, va indemn sa incepeti, o sa transforme felul in care va simtiti atunci cand scrieti pe o foaie de hartie!

Incep noul an cu o recenzie dedicata unuia dintre stilourile PenBBS lansate la sfarsitul lui 2018! Este vorba de modelul PenBBS 456, un stilou deosebit, cu un mecanism de alimentare cu cerneala bazat pe vacuum !

Lansarea unui stilou cu alimentare pe baza de vacuum a luat comunitatea de fani PenBBS prin suprindere 🙂 Primele stocuri lansate in cantitati limitate s-au epuizat rapid; am reusit sa comand acest exemplar intr-o combinatie de culori cu numele de cod – ”Southshore’.

Stiloul are un design interesant; forma clasica de trabuc sau de “torpila” cu elemente metalice cromate. Pentru cei care nu cunosc mecanismul cu alimentare bazat pe vacuum, recomand articolul dedicat stiloului TWSBI VAC700R; PenBBS 456 este concurenta directa a acestui model 🙂

Materialele folosite in constructia stiloului sunt excelent prelucrate si inspira calitate; capacul are un inel generos din metal menit sa il protejeze impotriva presiunii atunci cand este montat pe corp sau cand este infiletat pe sectiunea de prindere. Inelul metalic are inscriptionat numele producatorului, locatia sa – “Shanghai” si codul modelului “456”.

Cu acest model, PenBBS a decis sa foloseasca un nou design de clema de prindere. Avem in continuare un aspect de sabie dar cu o singura latura stilizata cu aspect lucios. Clema de prindere este solida si 100% functionala. Imi place acest design si cred ca se incadreaza foarte bine cu aspectul stiloului.

Capatul corpului se desface pentru a permite actionarea tijei metalice care prin intermediul garniturii de cauciuc va crea presiunea de vacuum necesara pentru ca cerneala sa intre in rezervorul intern al stiloului. Pentru sesiunile lungi de scris recomandarea este sa desfaceti butonul tijei metalice pentru a permite circulatia cernelii din rezervorul principal in cel secundar din sectiunea de prindere.

Sectiunea de prindere are o forma de clepsidra si este suficient de lunga (~ 2 cm) pentru a permite sesiuni lungi de scris cu un confort excelent al mainii.

Filetul pe care se insurubeaza capacul stiloului este metalic asa cum puteti vedea din imaginile de mai sus. Acest lucru inseamna o ranforsare suplimentara a rezervorului principal deoarece in acea zona se creaza presiunea necesara in corpul stiloului pentru ca cerneala sa urce rapid. Filetul metalic este foarte bine prelucrat si nu este taios; stiloul se poate tine si din aceasta zona fara probleme.

Am inlocuit penita standard PenBBS cu o penita JoWo pentru ca prefer un flux de cerneala mai generos si o linie mai groasa. Penita si unitatea sa se pot desuruba usor din sectiunea de prindere, iar penita numarul 6 poate fi inlocuita cu grija cu o alta penita numarul 6 de la JoWo, Bock, Schimdt etc. Alimentatorul penitei este din plastic si este alimentatorul standard folosit de PenBBS pe toate stilourile lor; alimentatorul isi face treaba fara probleme indiferent de penita folosita.

Stiloul a venit dupa cum va spuneam mai sus cu penita standard PenBBS, Fina; o puteti vedea in imaginile de mai jos; diferenta fata de alte penita PenBBS este faptul ca este bi-colora; varful , fluxul si performanta penitei este identica cu celalalte penite PenBBS.

Nu putea sa lipseasca o comparatie cu TWSBI VAC700! In imaginile de mai jos puteti vedea diferentele intre cele doua stilouri cu mecanism vacuum. Eu am un model mai vechi in colectia personala de VAC700; modelul nou il puteti vedea in recenzia dedicata aici. Personal prefer corpul lui 456 care este mai subtire si mai inchegat ca forma, daca pot sa spun asa. In acelasi timp materialul din care este confectionat VAC700 este mult mai solid decat acrilicul folosit de PenBBS.

Amandoua stilourile ocupa un loc important in colectia personala!

Stiloul a venit in cutia standard PenBBS; o cutie solida care asigura protectia necesara stiloului.

Producator

PenBBS este o comunitate de entuziasti ai stiloului cu cerneala care au decis sa produca editii limitate de stilouri cu un nivel ridicat de calitate folosind capacitatile de productie disponibile in China.

Modelul 456 este produs in Shanghai, China.

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

Variante de culoare

In acest moment sunt cantitati limitate de PenBBS 456; atunci cand sunt disponibile sunt multiple variante de culori dar si variante transparente sau semi-transparente; urmariti linkurile din sectiunea “De unde am cumparat” pentru a afla cand  sunt stocuri noi disponibile.

CERNEALA FOLOSITA

Pentru mostra de scris am folosit cerneala Pelikan Edelstein – Tanzanite. Un albastru inchis excelent !

MOSTRA DE SCRIS

Asa cum mentionat mai  sus am schimbat penita standard PenBBS Fina cu o penita JoWo Medie deoarece eu prefer un flux de cerneala mai generos si o linie mai groasa. Daca preferati un flux mai uscat si o linie subtire, penita standard poate fi o alegere potrivita.

Penita JoWo scrie ireprosabil; fluxul de cerneala este unul umed, exact asa cum imi place 🙂 ! Penita standard PenBBS este mult prea uscata pentru gustul meu si nu scoate in evidenta culoarea cernelii folosite mai ales atunci cand o folosesc cu scris cursiv.

Blocnotes-ul PENMANIA cu hartie de 120g produsa de Mondi. Liniatura cu puncte.

De la stanga la dreapta – hartia Tomoe River – 56g si hartia Clairefontaine – 90g.

Stiloul este suficient de lung pentru a fi folosit fara capacul montat pe corp. Lungimea sectiunii permite pozitionarea diferita a degetelor in functie de preferinta personala; stiloul poate fi tinut inclusiv de filetul metalic pe care se insurubeaza capacul fara a crea disconfort, pentru ca nu este o diferenta mare de nivel intre sectiune si restul corpului stiloului.

Capacul se poate monta in siguranta pe corp si nu ingreuneaza excesiv stiloul. Se simte cand este montat dar apare un echilibru dat si de filetul metalic de la capatul sectiunii de prindere.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • designul
  • calitatea materialelor
  • capacitatea de cerneala
  • mecanismul bazat pe vacuum
  • raportul pret/calitate
  • faptul ca penita se poate relativ usor
  • ergonomia scrisului

CONTRA

  • Plasticul acrilic este totusi sensibil la socuri mari; au fost cazuri in care oamenii au scapat stiloul pe jos, pe o podea cu gresie de exemplu si stiloul s-a spart. Trebuie avut asadar grija. Nu putem avea insa multitudinea de combinatii de culori fara aceasta rasina deci riscul eu spun ca merita.

Impresia Finala

In 2018 PenBBS a luat comunitatea de pasionati de stilouri prin surprindere 🙂 ; acest model nu face decat sa consolideze pozitia lor si sa arate ca in acest moment din China pot iesi stilouri de calitate la un pret acceptabil, capabile sa faca concurenta producatorilor din Taiwan dar si producatorilor din Europa.

PenBBS 456 este unul dintre stilourile mele preferate; calitatea acrilicului este excelenta iar aceasta combinatie de culori este superba! E o placere sa scriu cu acest stilou, iar mecanismul de alimentare bazat pe vacuum functioneaza excelent!

Asadar merita acest stilou sa faca parte din colectia voastra?  Daca va doriti un stilou cu mecanism bazat pe vacuum la un pret excelent si cu multiple combinatii de culori,  PenBBS 456 poate fi cea mai buna alegere in acest moment !

Recomandat de PenMania!

De unde am cumparat ?

Galerie imagini

Resurse si informatii

Recenzii Video

Distribuie acest articol !