PENMANIA – Novus

Distribuie acest articol !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Cuprins articol

Introducere

La Multi Ani 2018 ! Cu ocazia noului an am o veste placuta! Cu emotie va prezint primul stilou PENMANIA ! Nume de cod Novusdin latinescul “nou”.

Creat in intregime din ebonita de calitate, Novus este un stilou conceput dupa specificatiile mele; 6 combinatii de culori sunt disponibile in acest moment asa cum puteti observa din imaginile de mai jos.

Am conceput Novus ca pe un stilou premium, de calitate care sa fie lasat “mostenire” daca este bine ingrijit si care poate fi folosit zilnic fara probleme !

Acesta nu este un stilou de lux; pentru mine lux inseamna de la 400 de euro in sus dar nu este nici un stilou ieftin si nu este in niciun caz un obiect de consum. Fiind conceput in intregime manual, cu un design elegant, fiecare stilou este unic si are amprenta mestesugarului care si-a pus sufletul in fabricarea sa.

Ideea conceperii acestui stilou a fost crearea unui design clasic, minimalist dar si elegant. Sectiunea de prindere lunga de 3 cm si penita JoWo, numarul 6 plus greutatea mica de 16 g a corpului vor asigura o experienta deosebita a scrisului. Acest stilou l-am conceput pentru a fi folosit in sesiuni lungi de scris.

De ce ebonita? Pentru ca este un material natural, solid, rezistent in timp daca este ingrijit cum trebuie; pentru ca ofera o senzatie tactila diferita si deosebita fata de plastic sau metal. Pentru ca este materialul meu favorit si pentru ca este un omagiu adus stilourilor vintage care erau in intregime bazate pe acest material. Pentru ca desi stiloul are dimensiuni generoase, ebonita are o greutate mica si asigura un bun echilibru fara sa oboseasca mana in timpul sesiunilor lungi de scris.

Singurul element metalic in afara de penita JoWo este clema de prindere, elastica, functionala si cu un finisaj aurit.

Capacul se insurubeaza pe corpul stiloului in siguranta cu 2 rotiri; varful capacului este rotunjit iar capatul corpului este taiat drept. Ebonita are un finisaj lucios si este foarte bine prelucrata. Stiloul are o dimensiunea generoasa; lungimea cu tot cu capac este de 145 mm si fara capac 134 mm. Aceasta inseamna ca puteti scrie cu el fara capac, fara probleme. Capacul se poate monta pe corp dar stiloul devine mult prea lung as spune eu insa nu afecteaza echilibrul in timpul scrisului.

Sectiunea stiloului este un tot unitar cu culoarea corpului si are o forma ergonomica de con. In punctul cel mai subtire are un diametru de ~ 9 mm si in cel mai gros de ~ 11 mm. Lungimea ei de 3 cm inseamna ca o puteti utiliza in orice pozitie doriti fara sa atingeti filetul capacului. Filetul capacului este in asa fel prelucrat incat sa nu deranjeze degetele daca doriti sa tineti stiloul de acea zona atunci cand scrieti.

Stilou vine din oficiu cu un convertor Schmidt K5 – standard international. Se pot folosi cartuse standard scurte si cel mai important lungi fara probleme dimensiunii corpului. Cei care prefera modul “pipeta” aka “eye dropper” in engleza pot folosi stiloul Novus si in acest scop pentru a obtine o capacitate mare de cerneala – ~ 4 ml.

Pachetul stiloului nu contine o cutie ci un toc din piele naturala de cea mai buna calitate facut de un mestesugar roman!

Puteti alege intre un toc de piele de un singur loc sau de doua locuri asa cum apare in imaginile de mai  sus. Pielea este groasa dar nu foarte groasa si elastica; se va adapta imediat la dimenisiunea stiloului si va ramane consistenta de-a lungul timpului. Tocul de piele ofera protectie impotriva socurilor sau zgarieturilor dar ofera si protectia impotriva uscarii cernelii in stilou prin buna izolare cu materialul din ebonita din care este confectionat stiloul.

Producator

Un produs PENMANIA!

Conceput in Romania si desavarsit in India. Da, stiloul este produs in India pentru ca aceasta tara are o traditie lunga in producerea stilourilor si mai ales in producerea stilourilor din ebonita la costuri acceptabile.

In functie de raspunsul la acest stilou si varianta sa din ebonita, am in plan sa aduc si o versiune din plastic acrilic.

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

Variante de culoare

6 combinatii de culori sunt disponibile in acest moment:

  • Negru
  • Albastru inchis & negru
  • Verde & negru
  • Albastru inchis & galben
  • Verde & galben
  • Visiniu & negru

Culori de cerneala disponibile

Orice cerneala disponibila si compatibila cu stilourile cu cerneala. In cazul mostrelor de scris de mai jos eu am folosit Noodler’s Ink Bad Belted Kingfisher.

Exemple de scris

Asa cum am mentionat in introducere, stiloul vine dotat cu o penita JoWo, numarul 6, disponibila in doua variante : F (fina) si M (medie).

Play Video
Play Video

Fluxul de cerneala asigurat de penita JoWo este excelent! Fie ca vorbim de varful F sau de varful M penita scrie ireprosabil pe toate tipurile de hartie cu calitate acceptabila pentru un stilou cu cerneala. Favorita mea este bineinteles cea medie!

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Design
  • Materialul
  • Penita
  • Greutatea

CONTRA

NIMIC! Doar este stiloul meu 🙂

Impresia Finala

In loc de impresia mea finala voi incheia cu opiniile celor care au testat si cumparat stiloul Novus!

Recomandat de Pen Mania!

De unde puteti cumpara ?

Penshop-ul propriu – PENMANIA.SHOP

Pret: 450 RON

Transport gratuit si un cadou la alegere!

Faceti click pe imaginea de mai jos pentru a accesa pagina stiloului din penshop!

V-a placut articolul ?

Inscrieti-va la newsletter-ul PENMANIA pentru a afla ultimele noutati si pentru a beneficia de promotii legate de stilourile PENMANIA.SHOP!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Galerie imagini

Distribuie acest articol !

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email