PENTEO – Bonita

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Salutare tuturor! Astazi am placerea sa va prezint un stilou cu totul si cu totul deosebit! Este vorba despre un stilou confectionat 100% manual din ebonita! Materialul meu favorit pentru un stilou : ) ! Stiloul este produs de “PenTeo HandMade Pens” si are numele de cod “Bonita – Standard Black Oversize”.

Asa cum puteti vedea din imaginea de mai sus, avem de a face cu un stilou deosebit cu o marime generoasa, confectionat dintr-o ebonita ! Un instrument de scris de transmis din generatie in generatie!

Stiloul PenTeo “Bonita” are un design clasic, elegant si minimalist; avem aici designul clasic de “trabuc” sau de “torpila” as spune eu 🙂 Stiloul nu are clema de prindere si niciun element metalic in afara de penita de otel! Stiloul este confectionat din ebonita de foarte buna calitate, produsa in Germania.

Sper ca imaginile de mai jos au surprins cat de cat finisajul excelent al acestui stilou! Sunt cu adevarat impresionat de calitate lucrarii lui Teodor (mestesugarul din spatele “PenTeo HandMade Pens”) pentru stiloul acesta. Fiecare suprafata este foarte bine prelucrata si finisata; m-am uitat cu lupa pe corp, capac si pe sectiune pentru a vedea urmele uneltei folosite pentru prelucrarea barei de ebonita dar nu le-am putut gasi! Avem un finisaj “piano black” de exceptie! Filetul este mare si bine prelucrat si isi face treaba fara probleme. Capacul stiloului se insurubeaza in 2 rotatii complete suficient pentru a securiza stiloul.

Capacul stiloul este solid si are un perete dublu din ebonita care ii va asigura rezistenta in timp fara risc de crapaturi. De altfel atat capacul cat si corpul stiloului nu sunt “scobite” pana la capat si au ebonita solida in “capete” pentru a oferi rezistenta suplimentara. Capacul nu se poate monta pe corpul stiloului; stiloul este conceput sa fie folosit fara capac.

Desi stiloul are dimensiuni mari – lungimea corpului fara capac ~ 139 mm si un diametru generos de ~ 17.5 mm – este confortabil de tinut in mana si de folosit. Greutatea sa fara capac si cu convertorul plin cu cerneala este de doar 18g !

 Pentru exemplarul meu de test am ales sa il “dotez” cu o penita Medie de la JoWo cu aspect bicolor. Combinatia perfecta din punctul meu de vedere pentru a scrie sute de pagini 🙂 !

Sectiunea de prindere este ergonomica sub forma de clepsidra; are doua zone de prindere si este confortabila, mai ales pentru sesiunile lungi de scris. Desi ma repet – vreau sa subliniez ca din ce am observat eu cu lupa – totul este bine prelucrat si finisat inclusiv “buza” sectiunii de prindere de deasupra penitei!

Comparatie cu alte stilouri; stiloul Bonita iese imediat in evidenta 🙂 De la stanga la dreapta – Esterbrook Estie, PenTeo Bonita si Lamy Studio.

Stiloul vine din oficiu cu un convertor standard international. Stiloul se poate folosi cu cartuse standard international sau in modul pipeta; capacitatea estimata ~ 5 ml de cerneala ! Aveti nevoie insa in acest caz sa ungeti cu vaselina siliconica filetul pe care se insurubeaza corpul stiloului.

Stiloul vine standard cu o cutie din lemn natural, inscriptionata cu logo-ul si numele producatorului. Stiloul vine cu un etui din piele naturala, personalizat cu logo-ul PenTeo. Materiale naturale de calitate!

Producator

In spatele lui PenTeo se afla Teodor; un conational pasionat de stilouri, de scrisul caligrafic si de stilouri de calitate. Avand o pregatire tehnica a hotarat sa isi dedice timpul liber pasiunii de a crea stilouri de la zero din ebonita si acrilic.

stilou penteo
Stilou PenTeo din acrilic si ebonita / credit imagine PenTeo

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

Variante de culoare & MATERIALE

Varianta pe care o am pentru testare este după cum vă spuneam mai sus, confectionata din ebonită. PenTeo ofera si alte combinații de culori pentru ebonită cat și variante confecționate din plastic acrilic de cea mai bună calitate (de exemplu acrilic de la Omas sau Conway Stewart); mai jos puteți vedea cateva exemple din stilourile create de până acum!

In imaginea de mai jos puteti vedea si alte variante de materiale folosite de Teodor pentru confectionarea stilourilor sale!

materiale stilouri PenTeo
Credit imagine PenTeo

CERNEALA FOLOSITA

Pentru mostra de scris cu stiloul PenTeo Bonita “standard black” am folosit cerneala KWZ – Azure#5.

MOSTRA DE SCRIS

Am folosit o penita JoWo, nr. 6 cu un varf mediu din otel; aceasta penita este una dintre cele mai bune penite din otel din colectia mea personala!

Am folosit 3 tipuri de hartie: 120gsm – blocnotes-ul PENMANIA, 90gsm – Clairefontaine si 52 gsm – Scriptura Optima – Tomoe River.

Hartia de 120gsm – Blocnotes-ul A5 PENMANIA

Hartia de 90gsm –  carnetul A5 Clairefontaine

Hartia de 52gsm – Tomoe River Paper

Penita isi face treaba excelent! Fluxul de cerneala este unul echilibrat spre umed pe hartia Tomoe River. Nu am nimic de reprosat!

Stiloul se aseaza foarte bine in mana si este confortabil de folosit in ciuda marimii sale; sectiunea ergonomica contribuie din plin la confortul scrisului si la senzatia excelenta in timpul sesiunilor lungi de scris.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Ebonita !
  • Finisajul si prelucrarea excelenta!
  • Ergonomia scrisului
  • Designul
  • “Pachetul” cu care vine stiloul
  • Penita JoWo

CONTRA

  • NIMIC

Impresia Finala

Impresia finala este una excelenta! Va recomand cu caldura acest instrument de scris produs manual cu multa pasiune si grija de “PenTeo HandMade Pens”!

Ebonita este excelenta! Imi place mult sa tin stiloul in mana si sa il folosesc; ebonita are un farmec aparte si da o senzatie deosebita scrisului mai ales ca in timp se incalzeste usor de la mana utilizatorului.

Stiloul PenTeo “Bonita” este un stilou de folosinta pe termen lung; un stilou de pastrat si de dat mai departe generatiile viitoare !

Recomandat de Pen Mania!

CARE ESTE PRETUL si Cum puteti comanda ?!

Daca va doriti un astfel de stilou il puteti contact pe Teodor de la “PenTeo HandMade Pens” astfel:

Folosind pagina de Facebook dedicata: https://www.facebook.com/penteohandmade/

Folosind adresa de email: teodormircea@gmail.com

Pretul de variantei din ebonita neagra este de 230 EURO cu transport inclus; pachetul include cutia din lemn, etuiul din piele, stiloul cu penita JoWo si convertor standard international. Acelasi pret de pornire este valabil si pentru varianta din plastic acrilic.

Pentru alte combinatii de culori din ebonita SEM Germania sau din plastic acrilic de calitate, pretul poate creste; Teodor este cel in masura sa va dea mai multe detalii in functie de preferinta voastra.

Diametrul stiloului poate varia intre 16mm si 18mm. 

De asemenea Teodor va poate aduce penita JoWo din aur daca doriti o astfel de penita pentru stiloul PenTeo “Bonita”.

Important ! Durata de confectionare a stiloului este de ~ 3 saptamani! Tineti cont ca pentru a avea stiloului trebuie sa asteptati pentru ca mesterul sa il confectioneze si sa il prelucreze la standardul necesar!

La cerere si contra cost – “PenTeo HandMade Pens” ofera si serviciu de prelucrare sau de “reoxidare” a ebonitei.

Galerie imagini

Distribuie acest articol !