PLATINUM #3776 Century

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Platinum #3776 Century este primul meu stilou cu penita de aur – 14k; culoarea sa, designul si calitatea constructiei sunt printre lucrurile care ma incanta cel mai mult la acest stilou.

Introducere

Platinum #3776 Century este un stilou elegant, usor de manuit, cu un design clasic, elegant.

Denumirea #3776 este legata de inaltimea celui mai mare masiv muntos din arhipelagul japonez – Muntele Fuji si demonstreaza dedicatia producatorului stiloului la cultura si civilizatia japoneza.

Penita stiloului asa cum am mentionat mai sus este din aur de 14K (din cate am inteles din cercetarile mele, combinatia cea mai buna pentru o penita de aur – mai multe detalii aici).

Culoarea modelului pe care il detin este “Chartres Blue” – un albastru specific si unic de altfel vitraliilor catedralei gotice Chartres din Franta.

Detaliu vitraliu - catedrala Chartres din Franta
Detaliu vitraliu – catedrala Chartres din Franta – sursa Wikipedia

Corpul stiloului este construit dintr-o rasina translucida ceea ce ii confera un efect deosebit infatisarii stiloului. Elementele metalice – cercurile de imbinare si clema de prindere a stiloului sunt de asemenea placate cu aur si se imbina foarte bine cu culoarea “Chartres Blue”.

Rasina din care este confectionat corpul stiloului face ca acesta sa fie foarte usor pentru marimea sa. De exemplu greutatea totala cu capac si cartus de cerneala este de 22g; greutatea fara capac este de doar 12g !

Aceasta inseamna o ergonomie crescuta a scrisului, fara sa provoace oboseala mainii utilizatorului.

Penita are un design unic, care imi place foarte mult. Elementele grafice din partea superioara a penitei reprezinta 2 penite stilizate suprapuse iar orificiul de alimentare al penitei are forma unei inimi.

Un alt element de design care imi place mult la acest stilou este reprezentat de clema de prindere. Forma clemei ma duce cu gandul la o cravata sobra de business.

Clema de prindere

Capacul stiloului se insurubeaza pe corpul principal si poate fi montat in partea superioara fara probleme.

Producator

white_logo

Platinum este un producator de stilouri japonez.

Platinum #3776 Century este produs in Japonia.

Infiintata in anul 1919, compania Platinum are o evolutie deosebit de interesanta care a dus in final la recunoasterea sa internationala in ceea ce priveste calitatea stilourilor sale.

Brandul #3776 a fost lansat initial in 1978 si a avut un succes peste asteptari; Platinum #3776 devine “nava amiral” a gamei de stilouri produsa de Platinum.

The original #3776 series was designed by the late writing expert Haruo Umeda, known as “Mr.Fountain Pen,” along with the design team at Platinum Pen Company. Their aim was simple- to create the ideal fountain pen.
The #3776 was made available to the public beginning in 1978. After just six months, over 150,000 pens had been sold, and its popularity has been maintained ever since. #3776 expresses the height in meters of Mt. Fuji, the highest and most beautiful peak in Japan.

Brand-ul #3776 Century a fost relansat cu o noua tehnologie (penita, sistemul de alimentare al penitei si sistemul de protectie impotriva uscarii cernelei incorporat in capacul stiloului) in anul 2011 pentru a marca apropierea de 100 de ani de functionare a companiei (creata in 1919).

Mai multe detalii despre acest model puteti citi in pagina dedicata pe site-ul producatorului – http://www.platinum-pen.co.jp/e_fountainpen_century_chartreblue.html

Istoricul complet al companiei il puteti citi aici, versiunea in engleza.

Cateva lucruri foarte interesante:

 • Platinum a fost prima companie care a inceput sa isi vanda produsele in Japonia prin posta cu ajutorul unui catalog dedicat.
 • Tot Platinum este inventatorul sistemului de alimentare cu cerneala care a permis folosirea cartuselor cu cerneala.

Caracteristici

 • Material penita : aur – aliaj de 14K
 • Producator penita : Platinum
 • Marimi penita disponibile : UEF (ultra-fina), EF (extra-fina), SF (soft-fina), F (fina), M (medie), B (mare “broad”), C (dublu mare – “double broad”) – standard asiatic
 • Cerneala : cartuse cu cerneala – standard proprietar Platinum sau convertor – standard proprietar Platinum
 • Lungime cu capac : 139 mm
 • Greutate : 22 g (cu cartus de cerneala)
 • Capacitate cerneala : ~0.75 ml / cartus cerneala sau convertor – ~1.5 ml
 • Altele : mecanism de protectie incorporat in capac – conform producatorului asigura o protectie impotriva uscarii de pana la 24 de luni

Variante de culoare

 • Black in Black
 • Bourgogne
 • Chartres Blue
 • Nice

Culori de cerneala disponibile

Stiloul accepta atat cartuse de tip Platinum – capacitate mare cat si alte cerneluri prin intermediul convertorului dedicat.

 Exemple de scris

Penita M (medie) – echivalent F (fin) european. Experienta scrisului cu aceasta penita este una placuta; fluxul de cerneala este umed dar fara a deranja.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

 • design-ul clasic si elegant
 • culoarea “Chartres Blue”
 • penita – materialul si design-ul
 • greutatea mica pentru un stilou de aceasta marime
 • mecanismul “slip & seal” pentru protectia impotriva uscarii cernelei
 • experienta si ergonomia scrisului
 • convertorul de cerneala inclus
 • cartusele de mare capacitate Platinum – favorita culoarea “Blue Black”
 • pretul de sub 100$ direct din Japonia pentru un stilou cu penita de aur

CONTRA

NIMIC

Impresia Finala

Cred ca tot ce am spus pana acum dovedeste faptul ca sunt foarte incantat de acest stilou.

Inteleg foarte bine de ce acest model a fost si este varful de gama al producatorului japonez si apreciez foarte mult calitatea constructiei specifica Japoniei.

Stil clasic si elegant, excelenta ergonomie a scrisului, culoare superba si o penita excelenta acestea sunt argumentele in favoarea acestui stilou.

Recomand cu caldura!

De unde puteti cumpara ?

PENMANIA.SHOP

Pret: 710 RON cu convertor inclus si transport redus la 18 lei plus o surpriza!

https://penmania.shop/shop/stilou-platinum-3776/

Galerie Imagini

Resurse si informatii

Pagina producatorului : http://www.platinum-pen.co.jp/e_fountain_century.html

Review-uri video:

Distribuie acest articol !