Rohrer & Klingner – Verdigris

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Salutare tuturor! A venit timpul pentru un nou articol dedicat unei cerneli din colectia personala!

De aceasta data vreau sa va prezint o culoare interesanta de la un producator mai putin cunoscut in Romania; este vorba de producatorul german Rohrer & Klingner si cerneala “Verdigris”.

Pentru mine aceasta cerneala este interesanta pentru ca este o nuanta de verde-albastru as putea spune si pentru ca in acest moment iubesc combinatia dintre ea si stiloul Hero 565!

Colectia de cerneluri standard de la Rohrer & Klingner vine ambalata in sticle de 50 ml; cerneala nu este permanenta sau rezistenta la apa si este prietenoasa cu stilourile – respectiv nu le pateaza.

MOSTRA DE CULOARE

Denumirea acestei cerneli are o conotatie foarte interesanta! Conform Wikipedia:

Verdigris is the common name for a green pigment obtained through the application of acetic acid to copper plates or the natural patina formed when copper, brass or bronze is weathered and exposed to air or seawater over a period of time

Asadar desi unora dintre voi nuanta va apare ca un albastru la baza aceasta combinatie se bazeaza pe un pigment verde care apare numai in anumite conditii. Eu in general nu ma dau in vant dupa verde dar aceasta nuanta imi place!

Pentru a scoate mai bine in evidenta nuanta culorii am folosit pentru mostra de culoare celebra hartie Tomoe River; o hartie excelenta pentru scrisul cu stiloul cu caracteristici care o fac sa scoata in evidenta foarte bine culorile cernelurilor folosite. Ca si observatie luati in consideratie faptul ca atat aparatul de fotografiat cat si monitoarele calculatoarelor afiseaza in mod diferit nuanta fata de ceea ce percepe ochiul uman.

Mostra scris - penita M (medie)

Pentru mostra de scris de mai sus am folosit un Rhodia Pad, numarul  15, format A5, hartie 80g/m2 – “papier velin superieur”, liniatura dictando. Stiloul Hero 565 are o penita M pe care am prelucrat-o minimal pentru a scrie dupa gustul meu.

Culoarea cernelii iese frumos in evidenta ! Fluxul cernelii depinde de penita folosita; in cazul meu este un flux umed. Va recomand o penita M sau mai mare pentru a scoate in evidenta culoarea.

Impresia Finala

“Verdigris” va ramane in colectia mea; ma apropii de sfarsitul sticlei deci voi mai comanda o bucata in viitorul apropriat! O recomand cu caldura atat celor care prefera nuantele de verde cat si celor care prefera nuantele de albastru 😉 !

Recomandat de Pen Mania!

De unde AM CUMPARAT ?

Penshop-ul LaCouronneDuComte – Olanda

Pret: 4.5 EURO – sticla de 50 ml

V-a placut articolul ?

Inscrieti-va la newsletter-ul PENMANIA pentru a afla ultimele noutati si pentru a beneficia de promotii legate de stilourile PENMANIA.SHOP!

Resurse si informatii

Recenzii Video

Distribuie acest articol !