Stilou Sheaffer Award Penmania Shop 1

SHEAFFER – AWARD

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Salutare tuturor! Astazi am placerea sa va prezint recenzia dedicata unui stilou care m-a luat prin surprindere intr-un mod placut 🙂 ! Este vorba despe stiloul SHEAFFER – Award. Cititi mai departe pentru a afla mai multe 😉 !

Stilou Sheaffer Award Penmania Shop 1

De cand am reinceput sa scriu cu stiloul cu cerneala (acum 4 ani) si sa incep sa documentez experientele mele cu stilourile din colectia personala am dat (e adevarat mai rar) peste stilouri cu un raport pret/calitate excelent; pe baza testelor mele SHEAFFER Award este un astfel de stilou :).

Coperta Video Stilou Sheaffer Award Recenzie Video Penmania Shop
Play Video

Stiloul SHEAFFER AWARD vine in 3 culori si 2 finisaje distincte asa cum puteti vedea din imaginile de mai jos.

Stiloul SHEAFFER Award este conceput sa fie un stilou usor de utilizat, robust, gata oricand de scris cu un aspect placut si modern. Clema de prindere este functionala si elastica si isi face bine treaba. Designul ei este simplu; singurul element decorativ fiind “punctul alb SHEAFFER” in partea ei superioara. Numele producatorului este de asemenea gravat in metalul corpului in partea de jos a capacului dar si pe podoaba din plastic negru a capacului.

Designul acestui stilou este modern si minimalist; imi  place forma de cilindru iar greutatea materialului corpului se simte bine in mana si ofera o senzatie de confort si robustete. Corpul stiloului este confectionat din otel vopsit cu lac cu aspect mat pentru protectie. Atat corpul cat si capacul au insertii de plastic ABS in interior pentru o izolare mai buna dar si pentru protectia corpului la socuri mari in timpul utilizarii sale. Partea superioada a corpului este special conceputa pentru a monta capacul stiloului pe corp atunci cand este nevoie.

Penita acestui stilou este surpriza cea mai placuta din punctul meu de vedere! Ea este excelent prelucrata si reglata prin intermediul alimentatorului din plastic cu design specific SHEAFFER sa ofere un flux umed de cerneala care ofera o experienta placuta scrisului de mana!

Stilou Sheaffer Award Lansare Blog Penmania Shop 8

Sectiunea de prindere sub forma de con este infasurata de un manson de cauciuc menit sa ofere o zona de prindere sigura pentru degetele utilizatorului. Cred ca decizia de a merge cu acest gen de material este una foarte buna mai ales pentru confortul necesar sesiunilor lungi de scris. Materialul efectiv al sectiunii de prindere este un plastic ABS extrem de solid care sunt sigur ca isi va face treaba fara probleme. Sectiunea de prindere un este dreapta perfect ea are o margine integrata in plasticul ABS care se simte atat in mansonul de cauciuc cat si in afara lui prin “buza” de plastic negru de deasupra penitei. Lungimea sectiunii de prindere este standard : 2 cm.

Stiloul vine la pachet cu un convertor de cerneala SHEAFFER de buna calitate care isi face treaba fara probleme!

Stilou Sheaffer Award Penmania Shop 13

Stiloul vine cu o cutie cadou cu un aspect placut si simplu; stiloul este bine protejat in cutie. Pe langa convertorul standard SHEAFFER stiloul mai vine si cu 2 cartuse cu cerneala – unul de culoare albastra si unul de culoare neagra. Ele se afla localizate in partea de jos a cutiei sub suportul stiloului alaturi de certificatul de garantie internationala.

Producator

Logo Sheaffer

Producatorul american SHEAFFER are o istorie incarcata de inovatie si valoarea fiind unul dintre “greii” industriei americane de instrumente de scris. Compania a fost infiintata in 1913 de Walter A. Sheaffer bijutier de profesie dar pasionat de stilouri.

In perioada moderna SHEAFFER a trecut prin mai multe transformari si a fost in proprietatea unor concerne internationale. Incepand din 2014 SHEAFFER este partea a producatorului american CROSS. Mai multe despre istoria companiei puteti citi aici.

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

Variante de culoare

Sunt disponibile 3 variante de culori si 2 finisaje: negru si rosu mat si varianta cromata cu aspect prelucrat in stilul “brushed metal”.

Stilou Sheaffer Award Penmania Shop 24
Stilou Sheaffer Award Penmania Shop 25
Stilou Sheaffer Award Penmania Shop 19

CERNEALA FOLOSITA

Pentru mostra de scris am folosit cerneala Diamine Majestic Blue.

MOSTRA DE SCRIS

Penita M din otel cu aspect argintiu este o penita de dimensiuni medii fiind incadrata in zona nr. 5 din punctul meu de vedere.

Fluxul de cerneala este unul placut, umed si se incadreaza in zona mea de preferinte.

Experienta scrisului cu aceasta penita este una excelenta; penita este prelucrata bine si ofera un echilibru in senzatia scrisului pe hartie; prelucrarea este de asemenea consecventa toate cele 3 modele pe care le-am testat scriind la fel!

Aceasta este o dovada a controlului de calitate SHEAFFER!

Stilou Sheaffer Award Penmania Shop 7

Am testat stiloul SHEAFFER Award pe 4 tipuri de hartie; pe toate penita Medie s-a comportat excelent!

Coperta Video Stilou Sheaffer Award Mostra Scris Video Penmania Shop
Play Video

Hartia de 120gsm a blocnotes-ului PENMANIA cu liniatura cu puncte – produsa de Mondi.

Hartia carnetului Clairefontaine de 90gsm cu liniatura dictando.

Hartia Tomoe River de 52gsm culoare “ivory”.

Hartia caietului LAMY A5 cu hartie de 90gsm si liniatura “LAMY”.

Stiloul se simte bine in mana. Este suficient de lung pentru a putea fi folosit fara capac si bineinteles se poate folosi cu capacul montat pe corp fara probleme.

In testele mele sectiunea cu manson de cauciuc a ajutat la confortul degetelor iar stiloul poate fi folosit fara probleme in sesiunile lungi de scris.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Penita
  • Designul
  • Materialele solide
  • Convertor inclus
  • Raport pret/calitate excelent

CONTRA

Nimic

Impresia Finala

Stilou Sheaffer Award Penmania Shop 6

Impresia finala este una excelenta! Sunt impresionat de raportul pret/calitate al acestui model de stilou.

SHEAFFER Award este un stilou solid conceput din materiale de calitate cu o penita excelenta! Poate fi folosit fara probleme atat pentru sesiuni de notite cat si pentru sesiuni lungi de scris. Cele 3 culori disponibile acopera destul de multe preferinte iar pentru cei care prefera culorile vii si un stilou mai usor – SHEAFFER POP le sta la dispozitie 🙂

SHEAFFER Award poate fi de asemenea un stilou potrivit pentru cei care vor sa reinceapa sa scrie de mana cu stiloul cu cerneala si prefera designul minimalist si modern oferit de acest model.

Recomandat de Pen Mania!

De unde PUTETI cumpara?

Resurse si informatii

Site-ul producatorului

https://www.sheaffer.com/

Distribuie acest articol !