SHEAFFER – SAGARIS

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Sheaffer Sagaris este un stilou deosebit in colectia mea. Penita excelenta si designul sobru il fac potrivit pentru mai multe tipuri de utilizatori. Pentru mine personal este o alternativa excelenta la stiloul Parker Sonnet cu care concureaza in mod direct.

Colectia “Sagaris” a fost introdusa de catre Sheaffer dupa anul 2000 si ii vizeaza pe cei care cauta “stil si sofisticare”.

The ideal accessory for those with an admiration for style and sophistication...

Sheaffer

Stiloul este construit din metal (alama) cu exceptia sectiunii de prindere care este confectionata din rasina acrilica. Alama este acoperita cu strat de lac – in cazul modelului meu – negru, lucios.

Accesoriile metalice din alama sunt de calitate si sunt placate cu aur. Clema de prindere este functionala. Inelul central al capacului are inscriptionat numele producatorului pe ambele parti. Capacul stiloului se scoate prin smulgere; felul in care producatorul a conceput partea interioara a capacului, combinat cu materialul sectiunii de prindere ofera o experienta placuta de fiecare data cand capacul este scos sau pus la loc. Capacul sta foarte bine pe sectiunea de prindere si nu se invarte.

Punctul alb din plastic de pe clema de prindere simbolizeaza calitatea “Sheaffer”. Sectiunea de prindere este lunga si are o forma ergonomica, de con. Rasina din care este produsa sectiunea are o senzatie placuta la atingere, nu este lucioasa dar nici mata. Mie imi place felul in care se simte in mana, da senzatia unui material deosebit.

Filetul sectiunii de prindere este si el din alama, placata cu aur. Stiloul vine la pachet cu un convertor, format proprietar Sheaffer cu o capacitate buna – ~ 1.2 ml.

Penita F (fina) scrie si se comporta excelent! Am fost placut surprins si nu regret faptul ca am ales aceasta marime in ciuda preferintei personale pentru penitele M (medie).

Producator

Sheaffer este unul dintre producatorii americani importanti in lumea instrumentelor de scris. Istoria lor incepe in 1913. Puteti citi mai multe aici.

Mai jos puteti vedea un mini documentar – publicitate creat de companie la sfarsitul anilor ’40.

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

Variante de culoare

Sunt disponibile multiple variante de culori si finisaje. Atentie pot exista diferente de pret intre acestea!

Culori de cerneala disponibile

Orice cerneala compatibila cu stiloul; in cazul meu am folosit cerneala KWZ Azure#5.

Exemple de scris

Exemplarul pe care il detin are o penita F (fina) produsa de Sheaffer.

Designul penitei este unul aparte! O combinatie intre aspectul auriu (zona cu raze) si argintiu (zona centrala a penitei). Marimea si producatorul apar clar in partea centrala a penitei.

Penita exemplarului pe care il detin este excelenta! Nu zgarie hartia, scrie fara probleme, ofera o experienta placuta a scrisului cu un flux de cerneala echilibrat as spune eu. Mai jos puteti vedea  mostra de scris cu cele doua tipuri de hartie folosite.

Hartia de 120g.

Hartia Rhodia de 80g.

Desi stiloul are un diametru mic, ergonomia este una foarte buna; stiloul se poate folosi fara probleme in mai multe pozitii datorita lungimii sectiunii de prindere – ~ 2.5 cm.

Forma de con a sectiunii dar si materialul din care este confectionata ajuta la experienta placuta a scrisului. Capacul se poate monta in siguranta pe corpului stiloului dar va adauga greutate partii superioare iar acest lucru poate provoca discomfort in timpul sesiunilor lungi de scris.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Penita
  • Designul clasic
  • Calitatea materialelor
  • Pretul raportat la concurenta
  • Vine cu convertor la pachet
  • Robustetea

CONTRA

  • Cu capacul montat centrul de greutate se modifica si face stiloul incomod in sesiunile lungi de scris; greutatea nu este foarte mare insa se simte “in mana”.

Impresia Finala

Imi place acest stilou! Design clasic, constructie de calitate, penita excelenta, convertor inclus si un pret excelent vizavi fata de concurentul sau direct.

Din punctul meu de vedere Sheaffer Sagaris este o alternativa excelenta la Parker Sonnet (varianta cu penita din otel) pe care il depaseste in calitatea constructiei si in calitatea scrisului.

Recomandat de Pen Mania!

De unde am cumparat ?

Shop-ul PENMANIA.SHOP: https://penmania.shop/

Galerie imagini

Resurse si informatii

Site-ul producatorului

Recenzii Video

Distribuie acest articol !