stilou narwhal nautilus penmania shop 17

Stilourile NARWHAL Nautilus

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Stiloul Narwhal NAUTILUS este un nou model de stilou, lansat de către producătorul Narwhal anul trecut în octombrie.

stilou narwhal nautilus penmania recenzie 1

Stiloul Narwhal NAUTILUS aduce elemente noi de design, materiale și dă startul gamei premium de stilouri Narwhal. El  este acum disponibil pentru precomandă în exclusivitate pentru România pe PENMANIA.SHOP.

Stiloul este confecționat în întregime din ebonită de cea mai bună calitate (produsă în Germania) și are un mecanism cu piston integrat în corp pentru alimentarea cu cerneală.  Ebonita are un finisaj lucios și contribuie din plin la eleganța stiloului iar senzația tactilă  a acestui material este un deosebită. Mecanismul pistonului este confecționat din metal.

Design-ul de „torpilă” sau de „submarin” atrage atenția și este aliniat cu numele ales de către producător pentru acest model. Un alt element de design inedit îl reprezintă „fereastra”  de observare a nivelului cernelii în interiorul corpului, implementată sub forma a 3 hublouri  care vin astfel să completeze tematica nautică a stilourilor NARWHAL.

Elementul final de design este reprezentat de accesoriile metalice – podoaba din capac, clema de prindere, inelul din metal de la baza capacului stiloului, rama „hublourilor” tăiate în corpul din ebonită dar și inelul metalic care separă butonul de acționare al pistonului de restul corpului, sunt prelucrate în culori și finisaje diferite – de exemplu modelul Bronze Corydoras, acestea sunt prelucrate în culoarea bronzului iar pentru modelul Cephalopod Black sunt vopsite în negru cu aspect lucios.

Stiloul vine dotat cu o peniță din oțel, nr. 6, de dimensiuni mari și este disponibilă în mai multe mărimi: EF (extra-fină), F (fină), M (medie),  B (mare), Italică 1.1, BB (dublu mare). Pentru cele două modele din acest articol avem o peniță Fină și una Medie. Ce este important de reținut este că penițele Narwhal NAUTILUS respectă standardul european în ceea ce privește prelucrarea vârfului și linia lasată de stilou pe foaia de hârtie.

stilou narwhal nautilus penmania recenzie 31

La fel ca și restul accesoriilor metalice și penița stiloului reflectă schema de culoare; astfel pentru modelul Bronze Corydoras penița are un finisaj auriu în timp ce pentru modelul Cephalopod Black penița este vopsită negru.

Penița stiloului are un alimentator din plastic negru care își face treaba fără probleme. De asemenea acționarea pistonului intern se face facil și se simte calitea mecanismului cu piston confecționat din metal (aluminiu).

stilou narwhal nautilus penmania recenzie 21

Stiloul vine ambalat într-o cutie de calitate cu inchidere magnetică, cu un design minimalist. În cutie vom găsi pe un carton mat instrucțiunile de folosire ale stiloului, precum și garanția precum și stiloul însuși depozitat într-o fantă  taiată în spumă specială de protecție.

Stiloul vine  de asemenea într-o folie transparentă de plastic care protejează materialul din ebonită de eventuale zgârieturi în timpul transportului.

Producător

Logo Narwhal Rotit

NARWHAL PENS este un nou producător american de stilouri. Stilourile lor sunt produse în Taiwan și China iar penița nr. 6 este produsă în America.

Caracteristici

STILOU

PENIŢĂ

ERGONOMIE

Variante de culoare

În acest moment sunt disponibile 4 variante de Nautilus; două variante cu ebonită neagră și accesorii metalice cu finisaje diferite (bronz și negru) și alte două variante cu ebonită colorată: negru cu albastru închis (Maylandia Blue) și negru cu verde închis (Chelonia Green) și accesorii metalice și penițe din oțel cu finisaj argintiu.

Cerneala folosită

Pentru mostra de scris cu cele două penițe (F și M) din acest articol am folosit două nuanțe exclusive PENMANIA.SHOP, produse de către PENNONIA.EU. Este vorba de un albastru deosebit – PENMANIA Deep Sea Blue și un verde-gri închis – PENMANIA Dark Green.

Pentru mostra de scris video am folosit o altă  nuanță produsă exclusiv pentru PENMANIA.SHOP – PENMANIA Blue.

Mostră de scris

Așa cum vă spuneam la mai sus, penițele de pe Narwhal NAUTILUS respectă standardul european și scriu cu un flux umed, plăcut pe orice tip de hârtie. Pentru acest articol dar și în video-ul de mai jos am folosit o peniță Fină (Bronze Corydoras) și una  Medie (Cephalopod Black).

stilou narwhal nautilus penmania recenzie 39

Video-ul mostrei de scris; am folosit o altă cerneală și mai multe tipuri de hârtie.

Pentru acest articol  am folosit două tipuri de hârtie – celebra hârtie TOMOE RIVER de 52g cu culoare „ivory/cream” și hârtia OXFORD Optik Paper de  90g; amândouă sunt excelente pentru scrisul cu stiloul. Puteți găsi hârtia OXFORD în stocul PENMANIA.SHOP aici.

De asemenea hârtia TOMOE RIVER  – varianta de 68g este disponibilă aici.

Senzația scrisului este una excelentă pentru ambele tipuri de hârtie. Fluxul umed de cerneală, senzația tactilă oferită de ebonită și greutatea de 24g a stiloului NAUTILUS, îl fac candidatul ideal pentru sesiunile lungi de scris.

PRO şi CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective și reflectă propria mea experiență și senzația de folosire a stiloului; aceasta înseamnă că experiența voastră poate să fie diferită de a mea deci nu luați cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Ebonită de calitate produsă în Germania
  • Senzația tactilă oferită de ebonită
  • Design elegant și atrăgător
  • Fereastră de verificare a nivelului cernelii
  • Peniță bine prelucrată
  • Ergonomie excelentă a scrisului
  • Raport bun preț / performanță
  • Penițe prelucrate pe standard european

CONTRA

NIMIC

Impresia Finală

stilou narwhal nautilus penmania recenzie 2

Vă  recomand cu căldură acest model de stilou, mai ales dacă vă doriți un stilou din ebonită de cea mai bună calitate  cu mecanism cu piston integrat pentru alimentare cu cerneală și o peniță de dimensiune mare  bine prelucrată pentru scrisul de zi cu zi.

Recomandat de PenMania!

De unde puteți cumpăra ?

Stilourile NARWHAL Nautilus sunt disponibile la precomandă în shop-ul PENMANIA.SHOP!

https://penmania.shop/product-category/stilouri/narwhal/nautilus/

Prețul pentru precomenzi plasate în perioada februarie – martie 2022 este de 595 de lei.

Achitarea precomenzii se face cu cardul bancar sau prin transfer bancar.

Promoție specială: pentru fiecare precomandă de stilou NARWHAL Nautilus veți primi o sticlă gratuită de cerneală (60 de ml) de calitate – produsă în exclusivitate pentru PENMANIA de către PENNONIA.EU

Perioada de livrare a stiloului  de la  colectarea precomenzilor (număr minim de 5 stilouri) este între 3 și 4 săptămâni. Această perioadă incluzând plata importului, transportul din SUA, procedurile vamale și timpul de tranzit în România.

Dacă aveți întrebări  legate de aceste  stilouri îmi puteți scrie pe adresa email contact@penmania.shop.

Distribuie acest articol !