TWSBI ECO – un stilou de cursa lunga

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Am scris pentru prima oara despre stiloul TWSBI ECO in decembrie 2015. Puteti gasi recenzia initiala aici. Acum la peste doi ani si jumatate de cand am achizitionat acest stilou in colectia personala pot sa spun cu incredere : stiloul TWSBI ECO continua sa fie un stilou de cursa lunga!

Nu am sa fac o noua recenzie asupra stiloului; pentru detalii si imagini initiale la cald, va recomand sa cititi recenzia mea din 2015; in schimb ma voi concetra in acest articol asupra punctelor forte ale acestui sinstrument de scris excelent de folosinta zilnica.

Stiloul vine la pachet cu accesorii care va vor ajuta sa intretineti si sa dezasamblati complet stiloul atunci cand este nevoie. In video-ul de mai jos trec in revista ce primiti atunci cand achizitionati un astfel de stilou.

Play Video

Penita stiloului ECO este produsa de JoWo Germania si este prelucrata excelent! Toate examplarele pe care le folosesc in acest moment in colectia mea (momentan in numar de 4) scriu ireprosabil si nu au probleme de flux al cernelii sau de zgariere a hartiei. Producatorul TWSBI verifica si prelucreaza aceste penite inainte de la monta pe stilou iar acest lucru se vede in numarul mic de rebuturi.

Asa cum mentionam mai sus, stiloul ECO se poate dezasambla complet conform instructiunilor producatorului. Va recomand cand faceti aceasta operatiune sa nu va grabiti si sa nu folositi forta excesiva. Tineti cont ca acest stiloul este confectionat din plastic, este adevarat un plastic solid dar totusi un material care o anumita limita de rezistenta.

Vreau sa subliniez faptul ca va asumati responsabilitatea propriilor actiuni atunci cand dezasamblati stiloul!

Eu personal nu am avut nevoie sa dezasamblez acest stilou, nici macar pentru modelul negru din 2015; intotdeauna am reusit sa il curat cu succes folosind mecanismul cu piston integrat.

Play Video

Unul dintre punctele forte ale acestui stilou este protectia impotriva evaporarii cernelii; conform testelor mele tinut in pozitie verticala cu o umplere completa – asa cum puteti vedea in video-ul de mai jos – stiloul poate sta luni intregi si sa scrie de fiecare data fara probleme iar nivelul cernelii sa se reduca foarte incet. Acest lucru se datoreaza capacului intern dar si unui inel din cauciuc plasat pe sectiunea de prindere care etanseaza partea inferioara a capacului exterior.

Vizionati video-ul de mai jos pentru a vedea cum puteti realiza o umplere completa a stiloului ECO – respectiv ~ 1.7 ml de cerneala.

Play Video

Producator

TWSBI este un producator taiwanez, cu experienta solida in domeniul stilourilor. TWSBI ECO este fabricat in Taiwan. Penitele stilourilor sunt produse de JoWo – Germania.

Compania din spatele brand-ului TWSBI, TaShin Precision are o experienta bogata in producerea de stilouri, in regim OEM; lansarea brandului TWSBI a fost facuta in 2009. Mai multe despre companie aici.

TWSBI’s name stands for the phrase “Hall of Three Cultures” or “San Wen Tong” in Chinese. The character “Wen” translates into language and culture. The phrase “San Wen Tong” also brings to mind the Hall of the Three Rare Treasures created by Emperor Qianlong as a memorial to three great masterpieces of Chinese calligraphy. The initials of the phrase “San Wen Tong” was reversed and thus turned into “TWS”. The last letters “Bi” was added with its literal meaning of “writing instruments”. Thus combining the two segments, creating TWSBI.

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

Variante de culoare

Sunt disponibile toate variantele de culoare existente:

Exemple de scris

Mai jos gasiti doua video-uri cu mostre de scris pentru penitele M (medie) si F (fina) disponibile acum in stocul PENMANIA.SHOP.

 In primul video fac o comparatie intre linia lasata de penita M (medie) a stiloului TWSBI ECO fata de alte stilouri cu aceeasi marime de penita.

Play Video

O comparatie video intre penita F (fina) si penita M (medie) pentru stiloul TWSBI ECO.

Play Video

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Penita
  • Ergonomia la scris
  • Capacitatea de cerneala
  • Mecanismul cu piston integrat
  • Designul
  • Protectia impotriva evaporarii cernelii
  • Raportul pret – performanta

CONTRA

  • NIMIC

Impresia Finala

Nu am nimic de reprosat acestui stilou; vi-l recomand cu caldura!

 Este un stilou care a trecut cu brio testul timpului in colectia mea si care continua sa faca partea din rotatia saptamanala; exemplarul negru recenzat initial in 2015 continua sa fie stiloul meu de baza pentru desenat!

Recomandat de PENMANIA !

De unde puteti cumpara ?

V-a placut articolul ?

Inscrieti-va la newsletter pentru a primi vesti legate de articolele PENMANIA.NET si produsele PENMANIA.SHOP !

Politica de confidentialitate – aici | Politica de cookie – aici

Distribuie acest articol !