Stilou Waterman Charleston Recenzie Penmania 38

WATERMAN – Charleston

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Stiloul WATERMAN Charleston este un stilou cu un design clasic specific anilor ’30; acest stilou are un design elegant si stilat specific producatorului francez de instrumente de scris. Charleston este si primul stilou WATERMAN pe care il testez in premiera pentru PENMANIA :).

Stilou Waterman Charleston Recenzie Penmania 28

Iata ce spune producatorul francez  despre acest model de stilou:

Inspired by The Hundred Year pen produced by WATERMAN. The design of the Charleston effortlessly combines the past and the future with its distinctive Art Deco aesthetic.

Coperta Video Stilou Waterman Charleston Recenzie Video Penmania
Play Video

Asa cum spuneam mai sus avem un design clasic, stilat si elegant; stiloul nu este mare, este usor dar nici foarte usor (~ 25g) cu un corp din plastic acrilic negru, cu accesorii metalice placate cu aur de 23k, cu un inel central pozitionat pe corpul stiloului pe care avem inscriptionat numele producatorului. Inspiratia pentru Charleston este modelul de 100 de ani lansat de Waterman in anii ’30.

Clema de prindere are un design deosebit si este complet functionala; cel mai mult imi place felul in care  este integrata cu design-ul capacului. Atunci cand tii in mana stiloul cu capacul montat pe corp, instrumentul  de scris transmite prestanta si eleganta mult peste zona de pret a acestui stilou :).

Detaliu Podoaba Capac Stilou Waterman Charleston Penmania

Podoaba capacului are inscriptionat logo-ul Waterman – litera stilizata “W” si este imbinata foarte frumos cu clema de prindere.

Inelul central de pe corpul stiloului are inscriptionat pe banda metalica placata cu aur numele producatorului si tara de origine in acest caz Franta. Stilul font-ului care este folosit pentru numele producatorului duce cu gandul la stilul “Art Deco” folosit in anii ’30.

Sectiunea de prindere are un design ergonomic de con cu o usoara zona concava spre penita pentru a impiedica degetele utilizatorului sa alunece. Capacul stiloului se insurubeaza pe sectiunea de prindere printr-o singura rotatie.

Detaliu Sectiune Prindere Stilou Waterman Charleston Penmania

Stiloul vine la pachet cu convertor de cerneala produs de Waterman. Convertorul este confectionat din materiale de calitate si  este solid si eficace.

Penita de aur de 18K este unul dintre cele mai importante elemente de functionalitate ale stiloului Waterman Charleston!

Stilou Waterman Charleston Recenzie Penmania 39

Exemplarul pe care l-am primit pentru test si recenzie a venit cu o penita F (fina). Marimea penitei este inscriptionata pe partea din spate a alimentatorului din plastic negru asa cum puteti vedea din imaginea de mai jos.

Detaliu Penita Marime Stilou Waterman Charleston Penmania

Penita de aur are acelasi design elegant ca si restul stiloului; avem logo-ul producatorului, un element grafic specific “Art Deco”, PARIS si inscriptionarea standard pentru aurul de 18k.

Detaliu Penita Stilou Waterman Charleston Penmania

Stiloul vine intr-o cutie din carton tare cu un design elegant si stilat. Imi place mult cutia acestui stilou pentru ca reflecta eleganta stiloului Charleston.

Producator

Logo Waterman

Stiloul Waterman Charleston este produs in Franta.

Waterman este un producator cu traditie in domeniul instrumentelor de scris si are o istorie fascinanta. Fondatorul  este cel care i-a dat numele – Lewis Edson WATERMAN el fiind inventatorul alimentatorului modern din spatele penitei, menit sa opreasca si sa controleze curgere cernelii spre penita din rezervorului stiloului.

Compania a fost infiintata in anul 1884.

Puteti citi mai multe despre istoria Waterman aici.

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

Variante de culoare

In acest moment exista doar o singura varianta de culoare cea pe negru; sunt doua variante ale lui Waterman Charleston – una care are accesorii metalice cu finisaj auriu – cea pe care o vedeti aici si o a doua care are accesorii metalice cu finisaj argintiu.

CERNEALA FOLOSITA

Pentru mostra de scris am folosit cerneala WATERMAN – Mysterious Blue. O cerneala prietenoasa cu stiloul, usor de curatat si apreciata de foarte multi utilizatori ai stiloului cu  cerneala. O puteti gasi in stocul shop-ului PENMANIA aici.

Stilou Waterman Charleston Penmania 11

MOSTRA DE SCRIS

Mostra de scris a fost realizata cu o penita F (fina) din aur de 18k; marimea penitei se incadreaza in ceea ce eu consider a fi un numar 4.

Stilou Waterman Charleston Recenzie Penmania 33

Penita este prelucrata excelenta; ma atrage chiar si pe mine desi eu in general prefer penitele M (medii) 🙂  .

Coperta Video Stilou Waterman Charleston Mostra Scris Penmania
Play Video

Performanta penitei este excelenta pe toate tipurile de hartie folosite; fluxul de cerneala este unul umed.

Am folosit 4 tipuri de hartie – hartie 120g – blocnotes-ul PENMANIA, hartie 52g – Tomoe River,  hartie 90g LAMY si hartie 90g Clairefontaine.

Ergonomia stiloului este excelenta; se simte foarte bine in mana atat cu capacul montat pe corp cat si fara  capac. Este un stilou conceput pentru sesiuni lungi de scris dar si pentru notite rapide.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Design-ul inspirat de “Art deco”
  • Penita de aur de 18k
  • Ergonomia scrisului
  • Eleganta si stilul acestui instrument de scris
  • Raport pret/calitate

CONTRA

  • Desi plasticul este foarte bine prelucrat, Waterman a ales sa foloseasca metoda “injectiei” ceea ce a lasat o urma atat pe corp cat si pe capac, care din punctul meu de vedere ar fi trebuie sa fie acoperita. Urma nu este vizibila decat in lumina puternica; pe mine personal nu ma deranjeaza si nu afecteaza impresia lasata de acest stilou.

Impresia Finala

Stilou Waterman Charleston Recenzie Penmania 27

Impresia finala este una excelenta! Pentru mine personal acest stilou isi merita banii  si daca il compar cu Sailor Standard 1911 valoarea este de partea stiloului Waterman si nu a stiloului Sailor care a fost o dezamagire si care se incadreaza in aceeasi clasa de design si pret.

Daca va doriti un stilou elegant, cu un design stilat, de dimensiuni mai mici, usor si cu o penita de aur de 18k atunci Waterman Charleston este o varianta excelenta!

Recomandat de Pen Mania!

De unde PUTETI CUMPARA ?

Shop-ul PENHOUSE.RO importator oficial WATERMAN in Romania.

Pret: 774 RON

https://www.watermanromania.ro/produse/charleston/ebony-black-gt

Resurse si informatii

Recenzii Video

Distribuie acest articol !