WING SUNG – 3008

Distribuie acest articol !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Cuprins articol

Introducere

Wing Sung 3008 este un stilou nou venit in colectia personala; l-am comandat in baza unei recomandari venite de la un alt pasionat de stilouri, nefiind sigur la ce sa ma astept – in primul rand legat decalitatea constructiei sale si in al doilea rand de calitatea penitei. Pot spune acum dupa aproape doua saptamani de utilizare ca nu regret ca am comandat acest stilou si ca are un loc in colectia mea; deci cu adevarat o surpriza placuta.

Play Video

Din punct de vedere al design-ului Wing Sung 3008 face parte dintr-un val nou de lansari de instrumente de scris, introduse de catre producatorii chinezi de stilouri, incepand cu anul 2017. Asa cum puteti observa din imaginile de mai jos avem de-a face cu un stilou cu un design interesant cu un capac opac, colorat cel mai probabil din plastic (exista si o varianta cu capac transparent), cu accesorii metalice – respectiv clema de prindere si inelul central al capacului; corpul este confectionat din plastic transparent si are un design fatetat.

Stiloul este dotat cu un mecanism integrat cu piston pentru alimentarea cu cerneala care se actioneaza usor. Mecanismul se poate demonta usor, fara nevoie de a apela la unelte dedicate.

Un alt aspect important al acestui stilou este faptul ca penita este bine izolata atunci cand capacul este infiletat pe sectiunea de prindere. Avem deci o buna izolare care reduce evaporarea in timp a cernelii; acest lucru este realizat atat prin prezenta un capac interior de o dimensiunea generoasa – practic lungimea sa este aproape egala cu cea a capacului exterior si prin prezenta unui inel din cauciuc in spatele filetului de pe sectiune. Combinate acestea doua duc la aceasta izolare buna a penitei.

Designul penitei si al alimentatorului de plastic este interesant; avem o asemanare cu penita Lamy Z50 dar totusi o diferenta estetica importanta – alimentatorul de plastic al penitei este transparent si creaza un efect interesant care lasa sa se vada foarte clar culoarea cernelii folosita in stilou.

Sectiunea este lunga (~ 2.54 cm cu tot cu filetul de insurubare al capacului) si are un design ergonomic, sub forma de con; sectiunea este total transparenta si lasa sa se vada cum cerneala “calatoreste” din rezervorul principal si ajunge in varful penitei. “Inelul”de deasupra penitei se poate desuruba si este din plastic, ceea ce din punctul meu de vedere este un avantaj atunci cand ne gandim la o eventuala corodare datorita cernelii (in general stilourile ieftine folosesc metale sau combinatii de metale susceptibile la corodare).

Producator

Nu cunosc multe lucruri despre acest producator. Informatia de pe internet este redusa. Am gasit video-ul de mai jos care explica cu mai multe detalii istoricul acestei companii si distinctia dintre modelele multiple aparute in ultima perioada.

Caracteristici

STILOU

 • Material: plastic acrilic transparent, clema de prindere metalica si accesorii cromate din plastic
 • Greutate: 26g total (cu cerneala) / fara capac: 16g
 • Lungime: 139 mm / fara capac: 129 mm
 • Alimentare cerneala: mecanism cu piston integrat ~ 1.7 ml
 • Culori: multiple variante
 • Altele: sistem de protectie impotriva uscarii cernelii; penita se poate scoate prin smulgere din sectiune; mecanismul cu piston se poate dezasambla cu usurinta

PENITA

 • Producator: Wing Sung, China
 • Marimi: F (fina) -> M (medie)
 • Material: otel cu finisaj argintiu

ERGONOMIE

 • Lungime sectiune: ~ 2.54 cm
 • Forma sectiune: con, diametrul intre ~ 10 si 11 mm
 • Confort la scris: foarte bun

Variante de culoare

Multiple variante disponibile cu accesorii cromate sau aurii. Vedeti imaginile de mai jos.

Culori de cerneala disponibile

Orice cerneala compatibila cu stiloul cu cerneala. In cazul meu am folosit 3 cerneluri diferite – J. Herbin – Eclat du Saphir, Rohrer & Klingner – Verdigris si  Noodler’s Ink Apache Sunset.

Exemple de scris

Wing Sung 3008 este dotat cu o penita marcata cu F (fina) dar eu as spune ca este fie un F extrem de generos, fie mai degraba un M european; acest lucru nu este un punct negativ ba dimpotriva; mie imi place cum se comporta pe hartie.

Exceptand problemele de aliniere a lamelelor penitei cu 2 dintre examplarele pe care le detin, penita stiloului isi face datoria fara probleme; fluxul de cerneala este unul bun, spre umed – depinzand si de cerneala folosita – iar penita aluneca bine pe hartie; nu zgarie si nu are probleme in a incepe sa scrie.

Video mostra scris - stiloul Wing Sung 3008
Play Video

Dimensiunea stiloului este una potrivita; poate fi folosit fara capac si este confortabil in utilizare chiar si pentru sesiunile lungi de scris. Forma ergonomica a sectiunii si lungimea sa face posibila folosirea mai multor zone de prindere si acesta este un avantaj.

Desi capacul se poate monta pe corpul stiloului, nu recomand acest lucru pentru ca ingreuneaza stiloul – nu foarte mult dar se simte diferenta si pentru ca exista riscul actionarii pistonului mecanismului cu cerneala atunci cand scoatem capacul in ciuda sistemului de siguranta implementat de producator.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

 • Design-ul inspirat de TWSBI 580/TWSBI 540
 • Mecanismul cu piston integrat
 • Capacitatea de cerneala
 • Sectiunea si alimentatorul transparente
 • Raportul pret/performanta

CONTRA

 • Penita are probleme de aliniere
 • Calitatea si durabilitatea materialului raman sub semnul intrebarii pe termen lung; riscul aparitiei unor crapaturi sau alte probleme este insa acceptabil datorita pretului convenabil

Impresia Finala

Wing Sung 3008 este un stilou care imi place si are un loc asigurat in colectia proprie.

Imi place penita, designul sau, capacitatea de cerneala si felul in care se simte in mana. Ramane de vazut daca isi va dovedi robustetea la utilizare dar asta nu inseamna ca nu vi-l recomand!

Recomandat de Pen Mania!

De unde am cumparat ?

Sursa principala, ca de obicei pentru stilourile “Made in China” este EBAY.

In cazul acestui stilou il gasiti aici sau aici

 

V-a placut articolul ?

Inscrieti-va la newsletter-ul PENMANIA pentru a afla ultimele noutati si pentru a beneficia de promotii legate de stilourile PENMANIA.SHOP!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Galerie imagini

Resurse si informatii

Recenzii Video

Distribuie acest articol !

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email