WING SUNG – 601

Distribuie acest articol !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Cuprins articol

Introducere

Stiloul Wing Sung 601 si-a capatat un loc de frunte in colectia mea personala de stilouri ! Designul elegant, simplu si practic dar si mecanismul cu alimentare cu cerneala si felul in care se simte penita stiloului sunt factorii care m-au facut sa comand numai putin de 3 exemplare din acest stilou.

De cand au inceput sa apara recenziile pe Internet am vrut sa comand acest model de stilou; o recomandare si pentru voi – atunci cand apare prima varianta a unui stilou este bine sa asteptati o perioada sa vedeti ce probleme sunt 🙂 eu asa am facut si astfel am comandat acest model de Wing Sung 601 care este cea de a doua generatie lansata de producatorul chinez dupa ce initial lansase prima varianta in decembrie 2017.

Designul clasic si elegant in toata splendoarea sa ! Consacrat de Parker prin modelul sau Parker 51 si readus la viata de catre producatorul chinez Wing Sung; mie personal imi place mult acest design si imi pare rau ca Parker a renuntat sa mai faca acest tip de design; conform cercetarilor de pe Internet, patentul Parker pentru acest design a expirat deci Wing Sung il poate folosi dar nu are voie sa foloseasca numele de Parker 51. Capacul are inscriptionata clar originea stiloului prin mentiunea – “Made in China” deci este o asumare clara a producatorului.

Stiloul este dotat cu o fereastra pentru verificarea nivelului cernelii; am descoperit ca aceasta fereastra este foarte utila si atunci cand curat stiloul de cerneala; datorita mecanismului vacuumatic acest proces dureaza mai mult decat in cazul sistemului clasic cu convertor sau piston. Deci trebuie avuta rabdare si apasat cu grija de mai multe ori pe tija metalica care actioneaza mecanismul.

Sectiunea de prindere din plastic se poate desuruba de pe corpul stiloului si astfel avem acces la alimentatorul din plastic si penita stiloului; vedeti video-ul de prezentare de mai sus pentru detalii.

Culorile stiloului sunt frumoase iar plasticul este bine prelucrat; designul este simplu, elegant si functional. Mecanismul vacuumatic are un capac care se desurubeaza pentru a dezvalui tija metalica cu ajutorul careia se actioneaza alimentarea cu cerneala.

Capacul se poate monta fara probleme pe corpul stiloului, in siguranta si nu exista riscul “sa il pierdem pe drum”; de asemenea capacul nu afecteaza in mod negativ echilibrul stiloului avand o greutate de 8g. Materialul din care este confectionat cel mai probabil din inox. Capacul are un sistem intern de protectie impotriva uscarii cernelii.

Penita ascunsa isi face foarte bine treaba; nu am avut probleme de pornire sau de intrerupere a liniei. Designul sau imi aduce aminte de stilourile Hero cu penita de aur din timpul scolii primare 🙂 care zgariau ingrozitor hartia…

Producator

In general despre producatorii chinezi nu se cunosc prea multe informatii in afara Chinei. Mai jos un video care explica un pic situatia.

Caracteristici

STILOU

PENITA

ERGONOMIE

CERNEALA DE FOLOSIT

Orice fel de cerneala compatibila cu stiloul cu cerneala; in cazul meu am folosit KWZ Azure#5 si Iroshizuku Take-Sumi.

Culori disponibile

Sunt disponibile mai multe variante de culoare; in colectia mea detin momentan 3 culori : albastru, negru si verde militar.

Obs. capacul este metalic la toate variantele de culoare; difera doar culoarea corpului stiloului.

Alte culori disponibile:

 • Transparent
 • Albastru semi-transparent
 • Bej
 • Rosu
 • Albastru deschis
 • Gri

Puteti vedea aici toate culorile disponibile.

Exemple de scris

Conform descrierii vanzatorului penita poate fi EF (extra fina) sau F (fina); din cele 3 exemplare detinute in acest moment – doua au penita F si una are o penita EF.

Mostra de scris de mai jos – video si imagini – va va arata diferentele de marime dintre cele doua penite.

Obs. la momentul achizitiei nu va puteti alege tipul de penita!

Eu sunt multumit de ambele tipuri de penita; avand in vedere preferinta mea pentru penitele M (medie) am fost surprins de faptul ca mi-au placut aceste penite. Asa cum este de asteptat pentru astfel de penite – fluxul de cerneala este unul echilibrat spre uscat pentru penita F (0.5 mm) si unul uscat pentru penita EF (0.38 mm).

Forma clasica a acest stilou si lipsa filetului de insurubare de pe sectiune, permite asa cum puteti observa din imaginile de mai jos folosirea sa in pozitii diferite fara probleme. Ergonomia este foarte buna si stiloul poate fi folosit pentru sesiuni lungi de scris fara probleme.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

 • Designul clasic si elegant
 • Ergonomia scrisului
 • Mecanismul de alimentare
 • Raportul pret/calitate
 • Penita

CONTRA

 • Inconsistenta penitei – EF sau F
 • Rezistenta in timp a mecanismului vacuumatic – ramane de vazut
 • Rezistenta in timp a corpului din plastic – ramane de vazut

Impresia Finala

Fara indoiala stiloul Wing Sung 601 si-a castigat un loc sigur in colectia mea personala. Designul clasic “fara moarte” din punctul meu de vedere combinat cu sistemul de alimentare baza pe componente moderne si penita ascunsa sunt elementele care imi plac cel mai mult.

Raportul pret / performanta este unul excelent si timpul ne va spune daca materialele din care este confectionat stiloul vor rezista cu succes; riscul acesta insa merita din punctul meu de vedere.

Recomandat de Pen Mania!

De unde am cumparat ?

Va recomand cu caldura magazinul EBAY detinut de catre Bobby din urmatoarele motive:

 • Produse variate
 • Preturi bune
 • Transport rapid prin posta belgiana via China – 2 saptamani maximum sau chiar mai putin
 • Impachetare de 5 stele 🙂

Pret: 15.68 USD + 2 USD transportul

https://www.ebay.com/str/officesuppliespen

Observatie in privinta transportului: la momentul achizitiei veti primi un cod special care va incepe cu literele “LVS………..” acest cod il puteti urmari folosind site-ul de mai jos:

https://www.17track.net/en

In momentul in care veti vedea mesajul de mai jos, mai asteptati maximum o zi si mergeti la oficiul postal de resedinta si cereti coletul; ar trebui sa va ajunga intre o 1 zi si 3 zile maxim de la aparitia acestei avertizari in sistemul de urmarire.

 

Galerie imagini

Resurse si informatii

Recenzii Video

Distribuie acest articol !

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email